no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nincs előrelépés, Angela Merkel kompromisszumokat kér az Egyesült Királyságtól

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Sok munka van még hátra az Európai Unió és az unióból kilépett Egyesült Királyság jövőbeli kapcsolatairól szóló megállapodás eléréséig, ahhoz ugyanis mindkét félnek kompromisszumokat kell kötnie érdekeik feladása nélkül - közölte Angela Merkel német kancellár Brüsszelben, az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek csúcsértekezletének első munkanapja után, csütörtökről péntekre virradó éjszaka.


Angela Merkel azt követően nyilatkozta ezt, hogy a tagállami vezetők zárónyilatkozatot fogadtak el az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatokra, valamint az arról szóló megállapodást előkészítő tárgyalásokra vonatkozóan.

Arra kértük az Egyesült Királyságot, hogy maradjon nyitott a kompromisszumokra a megállapodás megkötése érdekében, még akkor is, ha mindkét fél ragaszkodik bizonyos feltételekhez

- mondta. Hozzátette ugyanakkor, hogy természetesen ez azt is jelenti, hogy az EU-nak is kompromisszumokat kell kötnie.

QP | Quality Placement

A Brexit-tárgyalások kapcsán elfogadott zárónyilatkozatában az Európai Tanács aggodalmát fejezte ki, hogy több kulcsfontosságú kérdésben még mindig nem történt jelentős előrehaladás a tárgyaló felek között - ilyen például az egyenlő versenyfeltételek, a kormányzás és a halászat területei. A tagállamok vezetői arra szólították fel Londont, tegye meg a szükséges lépéseket a kereskedelmi megállapodás elfogadása érdekében. Mint közölték, az EU elszánt a tekintetben, hogy a december végi határidő előtt megszünteti az új kereskedelmi kapcsolatok hiányosságait, különösen a halászati jogok, a vitarendezési mechanizmus és a tisztességes piaci versenyfeltételek biztosításának kulcsfontosságú területein az „európai munkahelyek százezrei” védelme érdekében.

(index.hu)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek