k rmdsz
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nyílik a Bosco Szent János Szórványkollégium Nagybányán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

2020 szeptemberétől Máramaros megyében, Nagybányán elkezdi működését a Bosco Szent János szórványkollégium, ami egy régen várt álom beteljesülése, hiszen a Bányavidék magyar oktatását célozta meg támogatni és segíteni.


Intézményünk ugyanakkor nyitottsággal és szeretettel várja a más régiókból érkező diákokat is, akik Nagybányán szeretnék folytatni tanulmányaikat.

A megcélzott korosztály: 5. osztálytól kezdve 12. osztállyal bezárólag.

Szeretnénk már az elején tisztázni, hogy szórványkollégium lévén, 5-8. osztályba csak azon településekről várunk gyermekeket, ahol ezen évfolyamokon már nem megoldott a magyar nyelven való tanulás.

A Magyar Kormány támogatásával, a nagybányai római katolikus esperesség fenntartásával valósul meg kollégiumunk, teljes mértékben a magyar közösségnek. 

Felekezettől függetlenül várjuk a gyermekeket a kollégiumba, ökumenikus kereteket biztosítva, vagy segítve a kollégistákat saját hitük megélésében az iskola idejében is.

A szórványkollégium nem egy másik iskola, hanem az anyanyelven való tanulást támogató intézmény (bentlakás), amely a magyar oktatás folytonosságát szeretné biztosítani.

Leendő közösségünk tagjainak Nagybányán két magyar iskolába való beiratkozás lehetősége áll fent: 

- 5-8. osztály: Nicolae Iorga Általános Iskola – magyar tagozat 

- 5-8. osztály: Németh László Elméleti Líceum

- 9-12. osztály: Németh László Elméleti Líceum

Nevelési célunk: vidáman, bátran, nyitottan s nem utolsó sorban keresztény értékközpontúságban nevelni a gyermekeket.

Mit kínál a szórványkollégiumunk?

Elsősorban biztonságos, otthonos légkört a Városliget szívében, teljesen felszerelt, modern környezetben, ahol a gyermekek fejlődése és a nyugodt tanulás lehetőségének biztosítása elsődleges.

Élményalapú programokat, kirándulásokat, lelki vezetést, pályaorientációt, korrepetálást, kreatív- művészeti fejlesztést, pszichológiai tanácsadást, egyéni és csoportos fejlesztést, élménypedagógia módszereket, jól átlátható napi rendet, aminek fontos eleme a közös hitélet, a közös játék, a közösségformálás.

Munkatársak: Ft. Szmutku Róbert esperes, Varga Orsolya intézményvezető, Kozics Noémi pedagógus, Trifoi Izolda pedagógus és önkéntes pedagógusok

Kollégium címe: Máramaros, Nagybánya, Veresvíz utca 10.

Jelentkezés feltételeiről, menetéről, bővebb tájékoztatást a következő elérhetőségen kérhetnek:

Varga Orsolya – intézményvezető

Telefon: +40751534473

Email: boscoszentjanoskollegium@gmail.com

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek