rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (21-22.)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A nagybányai helyi tanács április 28-i ülésén 29+8 napirendi pont szerepelt. Az elfogadottak közül a következőket említenénk meg mint közösségünk számára jelentősebbek:


Elfogadtuk a Transilvania Műszaki Kollégium, mint szakmai oktatási központ létrehozásának a tervét és költségvetését. Ennek a projektnek a létrehozásához a város 12,672,070 lejjel járul hozzá. 

Határozat született egy sor szociális jellegű tervezet esetében, mint: a szociális lakhatási infrastruktúra és az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés fejlesztése a Craica negyedbe, az Éjszakai Menedék Központ (Centrul Multifuncțional Azil de Noapte) bővítése és újraszervezése, a lakásügyi bizottság által javasolt szociális lakások elosztásának jóváhagyása a kérelmezők között és a szociális lakások megvételére letett kérelmezések jóváhagyása fiatal családok részére.

Az idei évben a város 500.000 lejjel támogatja az egyházak működését az első félévben. Ezeknek a támogatásoknak a megítélésére az egyházközösségeknek pályázatot kell benyújtaniuk a városhoz, amelyet egy erre kialakított bizottság bírál majd el. Így sikerült a Szent József templomnak 50.000 lej, a Krisztus Király plébániának pedig 25.000 lej támogatást juttatni.

Határozat született a Kereszthegy utcai híd (strada Industriei) építészeti felújításáról és annak költségvetéséről. Ennek összértéke 4.040.047,52 lej, mely összeg a városi költségvetésből lesz fedezve. 

Végül, de nem utolsó sorban, a zöld intézkedések sorát bővítve, jóváhagytuk három új elektromos taxi működését a város területén. 

A május 13-i rendkivüli tanácsülésen sikerült nagyon röviden és hatákonyan határozatot hoznunk pár sürgős ügyben. 

Elsőként, visszautasítottuk az ADIGIM MM szemétszállító vállalat javaslatát, miszerint emeljünk a szemétszállítás díját úgy a háztartási hulladék, mint az újrahasznosítható hulladék (papír, fém, műanyag, üveg, stb) esetében. 

Kiegészítő napirendi pontok között megszavaztuk a nagybányai önkormányzat által a Nemzeti Helyreállitási Alaphoz leadandó terveket. Így hétfőn az önkormányzat munkatársai már fel is tölthették ezeket az online platformra. Finanszírozást kértünk a település általános és regionális (PUG és PUZ) várostervének kidolgozására és digitalis formátumba való aktualizálására, a tömegközlekedési járműpark korszerűsítésére elektromos autóbuszok által, a városi tömegközlekedési megállók korszerűsítésére és digitalizálására, a Zazar parti bicikliutak kialakításának finanszírozására és új elektromos autó töltőállomások létesítésére.

Pap Zsolt István – alpolgármester

Pintér Zsolt – önkormányzati képviselő

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek