rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (23.)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Május 31-én tartották a városi tanács soron következő ülését. A 37+4 napirendi pontból a következő elfogadott terveket említenénk meg melyek a közösségünk és város számára fontosak:


Efogadtuk az általános költségvetés kiegészítést valamint jóváhagytuk a pénzeszközök átcsoportosítását a beruházási program projektjei között. Így Nagybánya általános költségvetése a 2022-es évre  852.348.000 lej, vagyis 2.147.000 lejjel bővül a 2021-es költségvetési többletből. 

Ugyanakkor jóváhagytuk a Nagybányai Erdészeti Hivatal 2021-es éves pénzügyi kimutatását is, mely alapján a helyi költségvetés további 59.811 lejjel bővült.  

Nagy elégtétel számunkra, hogy sikerült elfogadtatni a tanáccsal azt a határozatot, ami az egykori bányászati szakközépiskola udvarán levő bányász szobor áthelyezését célozza, egy számára méltóbb helyre a Kereszthegyi bányabejárat előtti zöld övezerte. Ez a kezdeményezés része az RMDSZ képviselők azon törekvésének, hogy megőrizzük és kiemeljük városunk kulturális és természeti örökségeit. 

Elfogadtuk a 2022 folyamán, helyi költségvetésből a kultúra-, az ifjúság- és a sport területén folytatott közérdekű nonprofit tevékenységekre nyújtott támogatások keretösszegét az első kiírási időszakra. Ennek értelmében az idei első pályázati időszakban 696.000 lej áll a pályázók rendelkezésére: 196.000 lej a kultúra-, 200.000 lej ifjúság- és 300.000 lej sport területén benyújtott tervek kivitelezésére. Ebből az összegből, 82.500 lejt (62.500 lej kultúra és 20.000 ifjúság) sikerült a nagybányai magyar érdekeltségű civil szervezetek programjainak juttatni.

Az RMDSZ képviselők határozottan visszautsítottak minden olyan kezdeményezést ami a közterületek magán céllal történő beépítésére kérnek engedélyt. A lakóterületek bővítése a zöldterületek rovására egy közösségi probléma ami mindnyájunkat érint. Hiszen már nálunk is érezhetőek a globális felmelegedés jelei ezért fokozott óvatossággal kell közelítenünk környezetünk álakításának témájához. 

Tanácsi határozat alapján, június 1-30 között, minden gyermek ingyenesen utazhat a kisvonaton a Parkban.

Pap Zsolt István is kezdeményezője volt annak a tanács által elfogadott határozanak, mely alapján a város partneri szerződést írhat alá az Extrem Rivulus Sport Egyesülettel, a Maramures Rookie Tour sportesemény megszervezése érdekében. Maramures Rookie Tour, része a World Rookie Tour extrémsport nemzetközi versenyzorozatnak, az esemény nagybányai megszervezését az önkormányzat 50.000 lejjel támogatja.

Pap Zsolt István – alpolgármester

Pintér Zsolt – önkormányzati képviselő

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek