no
2024. április 20., szombat Konrád, Tivadar napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (25.)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Július 29-én tartották a nagybányai önkormányzat soron következő tanácsülését. A 36+9 napirendi pontból kiemelnénk a következőket:


Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, Pap Zsolt István alpolgármester és Pintér Zsolt önkormányzati képviselő kezdeményezésére a városi tanács elé került az a javaslat, hogy Czol Ernő egykori római katolikus kántor post mortem a város díszpolgára lesz a Nagybányán folytatott közösségépítő és keresztény szellemű nevelői munkájáért. Javaslatunkat a polgármester is támogatta, és a városatyák egyhangúlag megszavazták.

Hosszú vita után megszavaztuk a városi futball-, illetve kézilabda mérkőzések belépési díját a 2022-2023 idényben. A hazai pályán játszott mérkőzésekre a bérlet 100 lej lesz. A focimeccsre a jegy ára 5 lej, a kézilabda meccsre pedig 10 lej a városi pályán játszott Román Kupa és román bajnoki mérkőzéseken. Az EHF - Európa Ligában játszott meccsek belépési díja 20 lej lesz. A fogyatékkal élők, a diákok és a 65 év feletti személyek ingyen vehetnek részt a mérkőzéseken.

Szívügyünk és feltett szándékunk a felelősségteljes állattartás népszerűsítése és megvalósítása Nagybányán. Ezért kiemelten támogattuk a nagybányai önkormányzat és a Salvaţi Animalele Állatvédő Egyesület közötti együttműködést. Aláírtak egy új társulási megállapodást, amely az egyesület számára 40%-kal nagyobb működési költségvetést biztosít. A Salvaţi Animalele Állatvédő Egyesület védelmet és biztonságos menedéket nyújt a város kóborkutyáinak és kóbormacskáinak. A társulást felügyelő bizottság képviselője az önkormányzat részéről Pap Zsolt István alpolgármester.

Határozat született arról, hogy a Hortensiei utca szám nélkül lévő 1968 m2-es ingatlant (a Vízügyi Hatóság mellett) a Szociális Jóléti Igazgatóság adminisztrációjába adjuk át azért, hogy a jövőben itt kialakítsuk a Fogyatékkal Élő Személyek Központját. Ugyanakkor elfogadtuk azt a kezdeményezést, hogy kivonjuk a Szociális Igazgatóság fennhatósága alól a Veresvíz utca (Valea Roșie) 26. szám alatt álló épületet (volt Kézilabda Klub) annak érdekében, hogy megkezdhessük a lebontáshoz szükséges eljárást. A volt Kézilabda Klub helyén új, szintén szociális jellegű, korszerű intézmény épül majd.

Elfogadtuk azt a területfejlesztési tervet, melynek részeként a Felsőbányai utca (Vasile Lucaciu) 163. szám alá, az egykori AMBIENT épületegyüttes helyén KAUFLAND bevásárlóközpont lesz. 

Jóváhagytuk egy új bérleti szerződés aláírását az önkormányzat és a ROMCIM SA között, a Limpedea/Tăul Roșu területen folytatott kőfejtési és kitermelési munkálatok folytatására 200 800 m2-en.

Ugyanakkor kiegészítettük a következő intézmények költségvetését a következő összegekkel: Szociális Igazgatóság 14 944 000 lejjel, Városi Színház 40 000 lejjel, Minaur Sportklub 6 740 000 lejjel, Közterület-fenntartó Vállalat 10 035 000 lejjel, Kortárs Művészeti Központ 130 000 lejjel.

Jóváhagytuk a Nagypiac területére vonatkozó kisajátítási eljárás megkezdését. Ez egy közigazgatási épületeket és infrastruktúrát is érintő, nagyszabású átalakítási terv első lépése, melynek eredményeként szeretnénk egy új, korszerű, a mai igényeknek megfelelő teret biztosítani a termelői piac számára.

Pap Zsolt István - alpolgármester

Pintér Zsolt - önkormányzati képviselő

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

HITEL VÁLLALKOZÓKNAK HITEL VÁLLALKOZÓKNAK Személyi kölcsönre van szüksége cége számára? Ne habozzon (...)

HITEL VÁLLALKOZÓKNAK HITEL VÁLLALKOZÓKNAK Személyi kölcsönre van szüksége cége számára? Ne habozzon (...)

HITEL VÁLLALKOZÓKNAK HITEL VÁLLALKOZÓKNAK Személyi kölcsönre van szüksége cége számára? Ne habozzon (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek