k rmdsz
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (30.)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A szeptember 16-i tanácsülésen 10+2 napirendi pontról döntöttek az önkormányzati képviselők. Ezek közül a következőket emelnénk ki, mint közösségünk számára fontosak:


Elfogadtuk a műszaki-gazdasági dokumentációt és a beruházási útmutatókat azoknak a beruházásoknak az ügyében, amelyek a városi tömbházak energiahatékonyságának növelésére irányulnak. Megkezdődhet a külső szigetelés a következő tömbházaknál: Cirpian Porumbescu utca 2 szám, Ion Luca Caragiale utca 11 szám , Dimitrie Cantemir utca 7 szám , Dimitrie Cantemir utca, 3 szám, Victor Babes utca 19 szám. 

Jóváhagytuk a nagybányai vasútállomás környékére vonatkozó városrendezési tervet a Gării utca, Topazului utca, Mărgeanului utca, Bukaresti sugárút által határolt térségben, a terület infrastrukturális fejlesztése érdekében, így új befektetési lehetőségeket nyitunk a vállalkozók előtt. 

Ugyanakkor új lakótelep kialakítását tettük lehetővé városi tanácshatározattal, az Anton Pann u. 10 sz. alatt. Mindkét tervezet elfogadása kiegészült Pap Zsolt István alpolgármester módosító javaslatával a parkolóhelyek közötti zöldövezetek kialakítására vonatkozóan. 

Elfogadtuk a “Hulladékgazdálkodást szolgáló digitális ökológiai szigetek integrált hálózatának kialakításására irányuló pályázatot, amit a Nemzeti Helyreállítási Alap megfelő szegmenséhez szeretnénk benyújtani finanszírozásra, élve a lehetőséggel, hogy modernebb, környezetbarátabb hulladékgazdálkodást biztosítsunk Nagybánya területén.

Módosítottuk a temetkezési segély, gyorssegély és egyéb szociális ellátások nyújtásáról szóló rendelet a következő kiegészítésekkel:

- az 50 éves házassági évfordulót megélt párok jutalom utálvány értékének növelése 600 lejről egy 2.000 lejre

- azok a személyek, akiknek a nyugdíj összege nem haladja meg az 1500 lejt, egy összegben 150 lej értékű szociális utalvány segélyt kapnak a városi tanács részéről. 

Pap Zsolt István – alpolgármester

Pintér Zsolt – önkormányzati képviselő

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek