Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (30.)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A szeptember 16-i tanácsülésen 10+2 napirendi pontról döntöttek az önkormányzati képviselők. Ezek közül a következőket emelnénk ki, mint közösségünk számára fontosak:


Elfogadtuk a műszaki-gazdasági dokumentációt és a beruházási útmutatókat azoknak a beruházásoknak az ügyében, amelyek a városi tömbházak energiahatékonyságának növelésére irányulnak. Megkezdődhet a külső szigetelés a következő tömbházaknál: Cirpian Porumbescu utca 2 szám, Ion Luca Caragiale utca 11 szám , Dimitrie Cantemir utca 7 szám , Dimitrie Cantemir utca, 3 szám, Victor Babes utca 19 szám. 

Jóváhagytuk a nagybányai vasútállomás környékére vonatkozó városrendezési tervet a Gării utca, Topazului utca, Mărgeanului utca, Bukaresti sugárút által határolt térségben, a terület infrastrukturális fejlesztése érdekében, így új befektetési lehetőségeket nyitunk a vállalkozók előtt. 

Ugyanakkor új lakótelep kialakítását tettük lehetővé városi tanácshatározattal, az Anton Pann u. 10 sz. alatt. Mindkét tervezet elfogadása kiegészült Pap Zsolt István alpolgármester módosító javaslatával a parkolóhelyek közötti zöldövezetek kialakítására vonatkozóan. 

Elfogadtuk a “Hulladékgazdálkodást szolgáló digitális ökológiai szigetek integrált hálózatának kialakításására irányuló pályázatot, amit a Nemzeti Helyreállítási Alap megfelő szegmenséhez szeretnénk benyújtani finanszírozásra, élve a lehetőséggel, hogy modernebb, környezetbarátabb hulladékgazdálkodást biztosítsunk Nagybánya területén.

Módosítottuk a temetkezési segély, gyorssegély és egyéb szociális ellátások nyújtásáról szóló rendelet a következő kiegészítésekkel:

- az 50 éves házassági évfordulót megélt párok jutalom utálvány értékének növelése 600 lejről egy 2.000 lejre

- azok a személyek, akiknek a nyugdíj összege nem haladja meg az 1500 lejt, egy összegben 150 lej értékű szociális utalvány segélyt kapnak a városi tanács részéről. 

Pap Zsolt István – alpolgármester

Pintér Zsolt – önkormányzati képviselő

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek