rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Orbán Viktor: kijárási tilalom lép érvénybe március 28-tól

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország című műsorában beszél a koronavírus-járvány elleni lépésekről.


Orbán Viktor: Az eddigi korlátozások eredményesek voltak

Orbán Viktor elmondta, ha a kontaktusok száma lecsökken, akkor a járvány terjedése is lecsökken. A kormányfő arról is beszélt, hogy folyamatosan információkat gyűjtenek arról, hogyan alakul az emberek élete. Volt olyan is, amiből 100 ezer visszajött. Az eddigi korlátozások eredményesek voltak, a járvány előtt 500 ezer volt az emberi kontaktusok száma, és ez leesett 50 ezerre. A magyarok fegyelmezetten a társadalmi érintkezések számát egytizedére csökkentették.  

 

Ekkor mehetnek az idősek boltokba

Nemzetközi példák alapján lett ez összeállítva - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte,, hogy alapvetően a bajor megoldásból indultak ki itthon. A rendelet egyik szakasza arról szól, hogy az élelmiszerboltokban és a patikákban a 65 év felettiek reggel 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. 

 

Kijárási korlátozás március 28 és április 11-e között

Orbán Viktor kormányfő elsőként arról beszélt, hogy különböző testületek üléseznek egész nap. Reggel az operatív törzs ülésén az a düöntés született, hogy kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28 és április 11-e között. A lényeg, hogy ez a korlátozás is kibírható legyen - tette hozzá. 

 

A vírus elleni gyógyszeren dolgoznak a magyar kutatók

Elsősorban a vírusellenes szeren, vagyis a koronavírus gyógyszerén dolgoznak a Nemzeti Népegészségügyi Központ Biztonsági Laboratóriumában - mondta az Origónak Kis Zoltán, a laboratórium virológusa, aki munkacsoportjával a kórokozót Magyarországon elsőként izolálta. A kormány mindent megtesz, hogy a kutatáshoz szükséges termékek rendelkezésre álljanak. A vírust napokkal ezelőtt egy beteg mintájából izolálták, szaporították, és már folynak a kísérletek is. A vakcina kifejlesztésének munkájában is segítenek - elsősorban állatkísérletekkel. 

 

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Gyors és megbízható megoldás minden pénzügyi igényre 1000-250.000 EUR kölcsönt nyújtok nagyon egyszerű feltételekkel. Emellett peer-to-peer (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek