rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Pénteken startol a DeepDive, az Érted innovatív kulturális-tudományos fesztiválja

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az Érted 2022. május 20. és 21. között Marosvásárhelyen szervezi meg a DeepDive kulturális-tudományos fesztivált, amelynek célja, hogy összehozza az intellektuális fejlődésre nyitott erdélyi fiatal felnőtt közösséget. A fesztivál pénteken, 14 órától kezdődik a marosvásárhelyi Studium HUB-ban.


A szervezők az összes előadó bejelentése után, az előadások címeit is meghirdették, ugyanakkor a hivatalos program is megjelent a DeepDive hivatalos honlapján és közösségi oldalain. 

 

A pénteki megnyitó után Borbély László, a Fenntartható Fejlődés Főosztályának koordinátora tart előadást a fenntartható életmódról és közösségekről, Tică Darie a verespataki vállalkozói szellemről, Dörnyei Bendegúz, a tudatos és sikeres fiatalkori fejlődésről, Nagy Zsolt a válságkezelésről és újrakezdésről, Radó Péter az iskolák és az oktatás jövőjéről és Nagy Éva Vera Kodály Zoltán szellemiségéről fog beszélni. Az előadások párhuzamosan két teremben fognak zajlani, így a másik teremben néhány előadó online is fog csatlakozni: Antonia Colibășanu az ukrajnai háború gazdasági hatásairól, Mihai Covaliu a romániai sportról, Clemantine Wamariya a katalizáló transzformatív tudatosságról, Luke Ranieri a latin nyelvről fog előadást tartani, közben pedig Kemény Zsófi a teremből a kortárs költészet és a mai világ közötti kapcsolatról fog beszélni . A marosvásárhelyi BLAZE designer üzlet divatbemutatót tart kora este, később pedig a J’ai Bistrot-ban Mezaliansz Akusztikkal (Kemény Zsófi és Agócs Márton), és folytatódik a DeepDive, DJ Matei pedig zárja az estét.

 

 

Szombaton délelőtt, fél 11-kor Horváth Ádám alkotópedagógiáról, Vlad Stanciu a természetközeli otthonokról, Lukács Csaba közösségépítésről tartalom segítségével, Feledy Botond Putyin döntéseiről, Bóta Tímea az irodalom valódi hasznáról, Csala Dénes az algoritmusok hatásairól, Bokros Lajos az állam vészhelyzeti pénzügyeiről, Raed Arafat pedig a romániai válságkezelésről tart előadást. Ezekkel az előadásokkal párhuzamban Pálhegyi Zoltán fenntartható városokról, Durica Katarina többek közt a béranyaságról, Cătălin Frâncu a román nyelv digitalizációjáról, Imets Tamás digitális jelenről és jövőről beszélnek majd, Elena Miron a fenntarthatóságról és a globális felmelegedésről, Daniel David online csatlakozva beszél a romániai felsőoktatás szerkezetéről, az előadások sorát pedig Antal Lóránd zárja, aki az energetika világába enged betekintést, közérthetően. Közben délben a fesztiválon debütál az Érted Diáksztori projektjének negyedik szakasza, a Vigyázz, kész, állj! című tantermi előadás, a Untitled Theatre Project (UTP) független társulat előadásában, valamint Závada Péter és Láng Orsolya író-olvasó találkozót tart. Később J’ai Bistrot-ban The Funkers lép fel, illetve stand-up comedy is lesz, este pedig Words&Music című előadásban Závada Péter, Kali Ágnes, Cseke Dániel, Márkos Albert, Miklós Szilveszter lép fel. ű

 

A rendezvény teljes ideje alatt a helyszínen megtekinthetők lesznek majd Geréb Zsuzsanna, Kicsi Anna, Bányász Anna, Szitai Eszter és Deák Katalin kiállításai, illetve a Young Scientists’ Exhibition résztvevőinek plakátjai.

 

A programmal, az eseménnyel és a jegyvásárlással kapcsolatos információk megtalálhatóak a DeepDive Facebook, illetve Instagram oldalán és fesztivál hivatalos honlapján.

 

(közlemény)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

NABÍDKA SUPER URGENTNÍ NABÍDKA SUPER URGENTNÍ Na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a (...)

NABÍDKA SUPER URGENTNÍ NABÍDKA SUPER URGENTNÍ Na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a (...)

NABÍDKA SUPER URGENTNÍ NABÍDKA SUPER URGENTNÍ Na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek