k rmdsz
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Petőfi Sándor Program ösztöndíjas jön Máramarosszigetre - VIDEÓ

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Petőfi Sándor Program ösztöndíjas érkezik szeptember elsejétől a Történelmi Máramaros magyar közösségének a körében, Lovász Dénes néptáncoktató.


Lovász Dénes és Lovász Zsófia 2012-ben alapították meg a Sziget táncegyüttest, évente különböző rendezvényeket szerveztek, hagyományos szüreti bált, farsangi bált, locsoló bált, néptánctábort. A néptáncoktatáson betanított tánckoreográfiával felléptek a Máramarosszigeti Szent István Napokon, Nagybányán a Főtér Fesztiválon és különböző kulturális rendezvényeken.

A táncoktató házaspár ősztől, kilenc hónapig Máramarosszigetre költözik, a Petőfi Program Sándor Programnak köszönhetően megszervezhetik heti rendszerességel a táncházat nem csak a Hollósy Házban, hanem Hosszúmezőn és Aknasugatagon is.

Habár a Petőfi Sándor Program szeptembertől júniusig tart, a Lovász Dénes  táncoktató  tervei szerint tevékenységét a jövő nyár folyamán is folytatni fogja a már hagyományossá vát néptánctáborban.

A táncoktató célja erősíteni a nemzeti hovatartozás érzését a szórvány magyar közösség körében.

Pongárcz Panni - Máramarosi Visszhang

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

C+ Televizio 2016.07.12 17:35:42
Volt már málunk a műsorban a Petőfi Sándor program ösztöndíjasa. Sokat segített az előrelépésben. Várunk minden Petőfi programmost. Lendületes elképzeléseik vannak, joghoz ötleteik.


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek