no
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

RMDSZ: újabb támogatások a családoknak

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Újabb, az RMDSZ által korábban javasolt családtámogatási intézkedéseket jelentett be a családügyi minisztérium. A törvénycsomag többek között tartalmazza a gyermekpelenkák, tejpor áfájának 5 százalékra való csökkentését, ingyenes szűrővizsgálatok biztosítását a terhesség alatt, lakásvásárlási hitelek kamattámogatását a fiatal családoknak.


Értékeljük azt, hogy a családügyi szaktárca felkarolta és támogatja az RMDSZ kezdeményezését. Bízunk benne, hogy a következő javaslatainkat is ugyanilyen nyitottsággal fogják fogadni. Több tervezeten dolgozunk még, amelyek közül kiemelném a védőnői hálózat kiépítését, és segíteni akarunk azokon a családokon is, ahol koraszülött gyermek született. Ezeknek a szülőknek egy évvel meghosszabbítanánk a gyermeknevelési szabadságot” – fogalmazott Csép Éva Andrea képviselő, családügyi szakpolitikus.

Nagyon sok tennivalónk van még a családok támogatását illetően. Nemrég dolgoztuk ki többek között azt az anyagi plusztámogatást szorgalmazó tervezetet, amely a nagycsaládból származó diákoknak és egyetemistáknak alanyi jogon járó ösztöndíjat biztosítana. A legalább három gyermeket nevelő családoknak nagyobb anyagi terhet jelent a gyermekek tanítása, ezt könnyítenénk meg ezzel az intézkedéssel” – nyilatkozta Miklós Zoltán Kovászna megyei képviselő.

A csütörtökön bejelentett családvédelmi törvénycsomag tervezett intézkedései a következőek: a pelenka, tejpor áfájának csökkentése 5 százalékra; 2.500 lejes támogatás a várandós kismamáknak azokra a terhességi vizsgálatokra, amelyeket nem biztosít az egyészségügyi pénztár; lakásvásárlási hitelek kamattámogatása a több mint két gyermeket nevelő családoknak; havi 1500 lejes utalvány az afterschool, a magánbölcsőde és -óvoda költségeinek támogatására azoknak a családoknak, amelyek átlagban 8 ezer lejt keresnek; kedvezmény játszóházakba vagy éttermekbe a nagycsaládosoknak; 1.500 lejes támogatás a gyermekek fogorvosi költségeire; rugalmas munkaprogram a munkába visszaálló szülőknek a gyermek 3 éves koráig; a GYES-ről visszatérő szülő munkájának biztosítása legalább egy évig; támogatás azoknak a gyermekeknek, akiknek mindkét szülője külföldön dolgozik.

Az intézkedéscsomagot a következő időszakban először a kormánynak, majd a parlamentnek is el kell fogadnia.

(rmdsz.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek