k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Soltész Miklós iskolafelújítási támogatások adománylevelét adta át Székelyföldön

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Iskolafelújítási támogatások adománylevelét adta át Székelyföldön Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.


Amint az államtitkár az MTI-vel közölte: Gyergyószentmiklóson a Fogarassy Mihály Műszaki Szakközépiskola katolikus egyházi tulajdonban levő épületének felújítását 245 millió forinttal támogatja a magyar kormány, Székelyudvarhelyen pedig a Tamási Áron Gimnázium épületeinek a felújításához nyújt 720 millió forintos támogatást.

Az adománylevelet mindkét helyszínen az épületek tulajdonosának, a római katolikus egyháznak a képviselője, Kerekes László segédpüspök vette át.

Reklam

 

Soltész Miklós a székelyudvarhelyi ceremónia után az MTI-nek elmondta: a gyergyószentmiklósi iskolafelújítást már korábban is támogatták 67 millió forinttal. Abból a pinceszintet és a tetőt újították meg. A mostani támogatásból folytatják a tetővel kapcsolatos munkálatokat, megújítják az épület utcai homlokzatát, és kicserélik a nyílászárókat.

Székelyudvarhelyen a Tamási Áron Gimnázium központi főépületét már korábban felújították a magyar állam 1,5 milliárd forintos támogatásából. A mostani 720 millió forintos támogatásból az elemi osztályokat befogadó melléképület már megkezdett felújítását fejezik be, és elkezdik a tanintézet kollégiumának a tatarozását.

Soltész Miklós hangsúlyozta: a beruházások egyaránt fontosak a székelyföldi római katolikus közösségnek és a két városnak, hiszen mind Gyergyószentmiklóson, mind Székelyudvarhelyen főtéri épületek szépülnek meg. Fontosnak tartotta ugyanakkor, hogy a román államnak is haszna származik belőlük, hiszen romániai vállalatok, szakemberek végzik el a munkát, az általuk befizetett adó pedig a román államkasszába jut. Az államtitkár hozzátette, az átadott támogatói okirat tartalmazza, hogy napokon belül átutalják a támogatási összeget, és mindkét helyszínen folytatódhat a beruházás.

Soltész Miklós az MTI-nek elmondta: a két ceremónia során arra buzdította a magyar állampolgársággal is rendelkező székelyföldi magyarokat, hogy regisztráljanak a magyarországi választói névjegyzékbe, és adják le szavazatukat az áprilisi parlamenti választásokon.

"Lelkiismeretük szerint döntsenek azok mellett akik kiállnak értük, azokkal szemben, akik megtagadják őket" – fogalmazott Soltész Miklós államtitkár.

(erdely.ma)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek