no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Sorsközösségben vagyunk egymással

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Schönberger Jenő püspök arra buzdítja híveit, menjenek el szavazni december 6-án, a parlamenti választások alkalmával.


Néhány nap múlva, december 6-án társadalmi életünk egy nagyon fontos eseményéhez érkezünk: parlamenti választások lesznek országunkban. Az egyház Krisztustól kapott küldetése, hogy hirdesse az evangéliumot minden embernek.

Európa nagy bajban van, csak Isten irgalma menthet meg minket. Sajnos a keresztények helyzete is egyre romlik, de ugyanakkor a lelki megújulás vágya is erősödik. Mi, keresztények nem oszthatjuk a reménytelenséget. Sorsközösségben vagyunk egymással, és felelősek vagyunk a jövő alakulásáért. Ezért számunkra, hívők számára a részvétel a választásokon lelkiismereti kötelesség.

Ne felejtsük, hogy keresztény hitünkkel ellenkezik minden olyan liberális, a kereszténység alapértékeit támadó-kigúnyoló világnézet, amely tagadja az élet szentségét, az egy férfi és egy nő közötti házasságon alapuló családot, és amely, miközben állandóan az emberi jogokra hivatkozik, ugyanakkor mégis a pénzt és a multinacionális tőke uralmát állítja a középpontba. XVI. Benedek pápa írta a Caritas in Veritate kezdetű enciklikájában, hogy »az a humanizmus, amely kirekeszti az Istent, embertelen humanizmus« (78.p.).

Igazi, Isten akarata szerinti megújulásra van szükség. Imádkozom Istenhez, hogy híveim bátran és megfontoltan jó döntést hozzanak.

(frissujsag.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Baczynski Gábor 2020.12.04 10:24:00
Imádkozni fogunk, innen Budapestről is.


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Gyors és megbízható megoldás minden pénzügyi igényre 1000-250.000 EUR kölcsönt nyújtok nagyon egyszerű feltételekkel. Emellett peer-to-peer (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek