rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Szabadtéren indul újra a színházi élet Szatmárnémetiben

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Felújított előadásokat, majd új produkciókat is szeretne játszani június 15-e után szabadtéri színpadon a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.


A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata nagy izgalommal készül a visszatérésre, miután a tervek szerint a hónap elejétől újra lehet előadásokat tartani szabadtéren. Javában tartanak a különböző előkészítő és szövegösszemondó próbák, ezzel párhuzamosan pedig már a fellépési körülmények kialakításán is dolgoznak – közölte szerkesztőségünkkel a társulat.

Közleményükben megjegyzik, hogy

a tervek szerint két szabadtéri színpadon is lesznek előadások: a Tűzoltótorony parkjában felállított mobilszínpadon nagyszínpadi előadások, a Képzőművészeti Múzeum udvarára tervezett kisszínpadon pedig stúdióelőadások, pódiumestek és bábszínházi előadások lesznek láthatók. Ezeken a színpadokon lép majd fel a Dinu Lipatti Filharmónia is, szimfonikus, illetve kamarakoncertekkel. „A szabadtéri nagyszínpadon népszerű, zenés előadásokat újítunk fel. Kisebb szereposztásúakat, amelyek megfeleltethetők a járványügyi intézkedéseknek. Június 15-e után előbb felújított előadásokat, majd később új produkciókat is szeretnénk játszani” – mondta Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója. A Színház a múzeumban program részeként a Harag György Társulat művészei a Szatmár Megyei Múzeum időszakos és állandó kiállításainak tematikájához kapcsolódva szeretnének produkciókat létrehozni. A tervek szerint a City Rádióval együttműködésben a szatmári színészek hangja az éterben is szólni fog: napi vers és esti mese sorozat indul Szatmárnémeti magyar nyelvű rádiójában, illetve egy rádiójáték létrehozása is szerepel a nyári műsortervben. A nyári hónapokban folytatódik a Havi Dráma felolvasószínházi előadássorozat, a szabadtéri színpadon és az online térben is. Nem ér véget a Nézz vissza Haraggal című sorozat sem: a társulat Youtube-csatornájára újabb előadásfelvételek kerülnek fel a folytatásban. A magyar társulat színészei csatlakoznak majd a Mihai Raicu Társulat tagjaihoz is, a kétnyelvűre tervezett lakótelepi színházi előadások alkalmával.  

(kronikaonline.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek