no
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Szaladjon a nagybányai félmaratonon, és a Rotary Club minden kilométerért egy fát fog ültetni!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Több mint 500 futó indul a 2 napos félmaraton első kiadásán. A nagybányai Rotary Club által szervezett eseményre 2020. október 17. és 18. között kerül sor, ami a város szívében kezdődik, és ér véget.


A félmaraton négy versenyszámból és két nem időzített futamból áll majd össze. 2020. október 17-én, szombaton 10 órától a népszerű 3 kilométeres versenyre, fél 11-től pedig gyermekversenyre kerül sor az ifjúsági parkban (Parcul Tineretului). Vasárnap 9 órától az Unirii 13. sz. alatt indul a rajt az egy mérföldes versenyen, fél 10-től pedig a 21 km-es félmaraton, a 3 × 7 km-es félmaratoni váltó és a 7 km-es futás kezdődik.

A rendezvény mindkét napja alatt a legfiatalabb futóktól kezdve az idősebb generációig, minden résztvevő hozzájárulhat a „Nagybánya Félmaraton” erdő létrehozásához. 

Így a számítások szerint, ha valaki lefutja a félmaratont (21 km), akkor 21 ültetett fával járul hozzá az erdőhöz, a 3 × 7 km-es váltó minden tagja külön-külön hét fával támogat, és ha sikerül a futás (7 km), akkor 7 fát ültetnek egy ember teljesítményével. Még öt fával lesz több, ha valaki végigszaladja az egy mérföldes versenyt (1600 m), míg a két időzített verseny (a 3 km-es népszerű verseny és a gyermekverseny) minden résztvevője 3 fával járul hozzá a félmaraton erdőjéhez. 

Az erdők és a faültetés támogatása mellett, a rendezvény célja a szabadban való mozgás előtérbe való hozása, minden korosztály mozgásra való ösztönzése, és nem utolsó sorban az is, hogy Nagybánya és Máramaros önkormányzata népszerűsítve legyen Európában és a világon.

A félmaraton a nagybányai Rotary Club projektje, amelyet város, a Sport Management Events és a médiapartnerek együttműködésével fejlesztettek ki: Europa FM, Kiss FM, Social FM, Authentic FM, Teleplus, TV Sighet, JurnalMM.ro, Ziarmm.ro, Salutsighet.ro és Maramedia.ro. 

Mihály Kriszta – Nagybánya.ro (Forrás: ziarmm.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek