no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Szatmárnémeti háziorvos: kismillió „Doktor Google” osztja az észt az oltásokról

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

„Újra Európa szégyene vagyunk, a legmagasabb a fertőzöttségi és halálozási ráta hazánkban. Mindeközben tüntetünk a parlament előtt, Szent Piroska-zarándoklaton követeljük a maszkviselés és a szabályok megszüntetését. Kismillió „Doktor Google” osztja az észt az oltásokkal kapcsolatban. Kispályás politikusok próbálnak politikai tőkét kovácsolni a jelenlegi nyomorúságos egészségügyi helyzetből” – írta személyes Facebook-oldalán a szatmárnémeti háziorvos, dr. Láng Tímea.


Az orvos kifejti, hogy azokban az országokban, ahol az intelligencia, az olvasottság, a civilizáció, a fegyelem, a mások iránti felelősségtudat a jellemző, lassan nyoma sincs a vírusnak. „Úgy látszik, ránk ez nem jellemző!” – tette hozzá.

Ezt követően személyes praxisából ismertetett több esetet, amelyben egyes betegek felelőtlenségét ecseteli. Az egyik páciens időpont-előjegyzés nélkül várakozott a rendelő előtt, a sorára várva órákig nem árulta el az őt faggató orvosnak, hogy a gyanúja szerint koronavírus-fertőzött (ezt a később elvégzett teszt igazolta is), miközben körülbelül 30 másik beteg fordult meg a váróteremben.

A másik esetben egy felháborodott beteg kért azonnali vizsgálatot. Annak ellenére, hogy pozitív volt a gyorstesztje, nem volt hajlandó kint várakozni. „Miközben az eredményét várja, fennhangon a folyosón perlekedik mindenkivel és azt mondja, hogy mindent teszteredménye hamis és a vírus nem létezik” – részletezte a háziorvos.

A harmadik felidézett esetben egy anya a gyermekével érkezett a rendelőbe egy nem megfelelő módon elvégzett gyorsteszt-eredménnyel, miszerint az negatív. Vagyis nem releváns, ezt mondták neki. Az orvos felismerte a gyermeken a covidos arcot, piros szemmel, az elnyúzott beteg arccal. Az anya azt mondta, hogy az iskolában, ahol már voltak fertőzöttek és kontaktok, is azt tanácsolták, hogy ne közöljék a teszt eredményét amennyiben pozitív, mert az a cél, hogy ne zárják be az iskolát.

Negyedik esetként olyan betegeket említ, akik arra kérték az orvost, hogy ne adja be az oltóanyagot, de állítson ki oltási igazolást. „Természetesen közösségünkből senki sem kívánja a börtönkosztot, és a járvány idején senki sem fogja behozni a babgulyást a börtönbe a mások felelőtlensége miatt” – jegyezte meg az eset kapcsán a doktornő.

„Aki azt írja, hogy ezért a munkáért az orvosok nagy pénzeket markolnak fel, azt szeretettel felkérem arra, hogy jöjjön be egy nap a rendelőbe, és végezze azt a munkát idegfeszültségben és adminisztratív papírtengerben napi 80 telefonhívás közben, tiszta aggyal, tiszta szívvel és tiszta lélekkel. És közben viselje el azt a gyűlöletáradatot, amit azért kap, mert tenne valamit és harcolna az előítéletekkel és néha az agresszióval szemben is” – írja Facebook-bejegyzésében a háziorvos.

Hozzátette, az utóbbi napokban is volt olyan betege, akik egy héttel korábban még jól volt, megpróbáltak neki érveket felsorakoztatni, hogy miért is volna jó beoltatnia magát, mivel túlsúlyos, cukorbeteg, magas a vérnyomása és 60 évnél idősebb. „Sajnos egy nehéz hét után ő is elment. Nagyon sok olyan betegünk van, akinek az állapota miatt, a kora miatt még nem kellett volna eltávoznia. Kötelezni nem tudunk senkit, és nem is akarunk, nem vagyunk erőszakosak. Azt tudjuk mondani, hogy a tudomány mai állása szerint az oltás hasznosnak bizonyul a küzdelemben” – mutat rá dr. Láng Tímea.

Hozzátette, az oltottak is megfertőződhetnek, de a statisztika azt mutatja, hogy nem lesz súlyos az állapotuk, és nem kerültnek intenzív terápiára, lélegeztetőgépre.

„Azt szeretném, hogy ebben az amúgy is rettenetesen megosztott világban ne legyen az oltás kérdése még egy megosztó tényező. Az nem normális dolog, hogy családon belül, munkahelyeken gyűlölködünk, bántjuk egymást csak azért, mert valamiről, sőt sok mindenről más a véleményünk. Mindannyian elférünk, de tiszteljük, segítsük egymást felelősséggel. A közös, áhított cél az, hogy minél hamarabb megszabaduljunk ettől a járványtól és vegyünk végre egy jó mély levegőt félelem és maszk nélkül” – zárta gondolatait a háziorvos.  

(maszol.ro)

 

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek