rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Tízezer lej fiatal családoknak? Népszavazással ösztönöznék a gyerekvállalást Máramarosban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Népszavazást akarnak kiírni a születésszám növekedésének ösztönzése céljából a Máramaros megyei hatóságok az önkormányzati választásokkal egyidőben. A családok 10 ezer lejt kapnának az első gyerek után, a harmadik után adókedvezmény járna.


Gabriel Zetea, a Máramaros megyei képviselő-testület elnöke pénteken a Mediafax hírügynökségnek elmondta, a Máramaros újjászületése elnevezésű projekthez szükséges anyagi erőforrásokat a megye, illetve egyes települések költségvetéséből teremtik elő. Közölte, referendumot kezdeményeznek a helyhatósági választásokkal egy időben, ugyanis növelni szeretnék Máramaros megyében a születésszámot, és támogatni akarják azokat a családokat, amelyek gyereket vállalnak.

„A Máramaros újjászületése projekttel azt javasoljuk, hogy miután összeházasodik és megszületik az első gyermeke, valamennyi Máramaros megyei fiatal pár kapjon egy fix összeget, nagyjából 10 000 lejt, amit a megyei önkormányzat és a lakóhelyükül szolgáló település polgármesteri hivatala állna” – nyilatkozta az önkormányzati vezető. A tanácselnök hozzátette, javasolják továbbá azt is, hogy minden harmadik gyermek után a családok kapjanak kedvezményt a ház-, telek- és az autó után fizetendő adóból.

Gabriel Zetea kiemelte: a projekttel a megyei tanács célja az, hogy a megye fiataljai visszatérjenek a családhoz, házasodjanak és gyermekeket vállaljanak. Máramaros megyében évente 4-5000 gyerek születik. 

(kronikaonline.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek