no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Újabb előadókat jelentett be a DeepDive kulturális-tudományos fesztivál

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Már csak tíz nap maradt hátra az Érted civil szervezet által, 2022. május 20. és 21. között Marosvásárhelyen megszervezésre kerülő DeepDive kulturális-tudományos fesztiválig, amelynek célja, hogy összehozza az intellektuálisan fejlődni vágyó erdélyi fiatal felnőtt közösséget. A szervezők az utóbbi napokban újabb előadókat hoztak nyilvánosságra, akik a közélet, a tudomány, a technológia valamint a kultúra innovatív világából ragadnak majd ki egy-egy kérdést előadásukban.


Mivel a DeepDive célja, hogy fogyaszthatóvá tegye a tudományt és élvezetessé a kultúrát, a fesztivál szervezői az előzőleg már bejelentett előadók mellett, egy fiatal kutatóknak szóló kiállítást is meghirdettek, ahová középiskolás és egyetemista diákok is jelentkezhettek tudományos kutatásukat bemutató plakátjukkal.

 

A DeepDive fesztivál újabb tizenhét személyből álló, változatos területeken tevékenykedő előadók listáját tette közzé: Raed Arafat, államtitkár, Románia volt egészségügyi minisztere, marosvásárhelyi orvos, a romániai Sürgősségi Életmentő Szolgálat (SMURD) és légimentő-szolgálat alapítója, Mihai Covaliu, olimpiai vívóbajnok, Horváth Ádám, digitális oktatási szakértő, Bokros Lajos, közgazdász, egyetemi professzor, Magyarország volt pénzügyminisztere, Borbély László, erdélyi magyar politikus, volt környezetvédelmi miniszter, Joyful Clemantine Wamariya, ruandai menekült, aktivista, író, Dörnyei Bendegúz, fiatal üzletember, a Yale Egyetem diákja, Imets Tamás, IT szakember, a Minyma Technologies társalapítója,  Luke Amadeus Ranieri, amerikai latin és ógörög nyelvész, Nagy Éva Vera, a Boldogasszony Iskolanővérek tagja, Vlad Stanciu, az Eco Living Project társalapítója, Csala Dénes hálózatkutató, Miron Elena-Alexandra, klímaktivista, Tică Darie, társadalmi vállakozó, a Made in Roșia Montană létrehozója, Pálhegyi Zoltán, hulladékgazdálkodási szakértője, a parajdi származású Lukács Csaba, aki a Magyar Hang társalapítója és lapigazgatója és Antonia Colibășanu geopolitikai elemző.

 

A DeepDive az interaktív, inspiráló előadások mellett alternatív programokkal is várja az érdeklődőket. Deák Katalin, Kicsi Anna, Szitai Eszter, Bányász Anna és Geréb Zsuzsánna fiatal művészek alkotásai kerülnek majd kiállításra, illetve zenés előadással készül Mezaliansz Akusztik (Kemény Zsófi és Agócs Márton) és Závada Péter, költő, slammer, rapper. Emellett a fesztiválon debütál az Érted Diáksztori projektjének negyedik szakasza, ami nem más, mint a Vigyázz, kész, állj! című tantermi előadás, a Untitled Theatre Project (UTP) független társulat előadásában.

 

További információkért érdemes csatlakozni a DeepDive Facebook és Instagram oldalához, illetve a jegyvásárlással kapcsolatos információkért a fesztivál hivatalos honlapjára lehet kattintani. 

 

(közlemény)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek