Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ünnepeljük EGYÜTT március 15-ét!

| Vélemények 2 | Nyomtatom | A+ | A-

Idén a koszorúzó zarándoklat és a színházi gálaműsor mellett az óvárosi református templomban is lesz ünnepi istentisztelet és megemlékezés Nagybányán, az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulóján. A Városi Színház előcsarnokában ugyanakkor bemutatják Molnár Kálmán nyugalmazott esperes-lelkipásztor „Szilágysági szabadító karácsony, Tövisháti emlékezések” című könyvét, amely az 1989-es adventet, a temesvári forradalom időszakát idézi.


PROGRAM:

11.00 óra - Ünnepi istentisztelet az óvárosi református templomban.

12.00 óra - A Németh László Elméleti Líceum diákjainak ünnepi műsora az óvárosi református templomban.

12.30 óra - Márciusi zarándoklat, indulás a református templomtól.

12.45 óra - Tisztelgés és koszorúzás gróf Teleki Sándor szobránál (Teleki Magyar Ház), a Nicolae Iorga Általános Iskola diákjainak közreműködésével.

13.15 óra - Indulás a Fekete Sashoz.

13.30 óra - Tisztelgés és koszorúzás a Fekete Sas fogadónál, a Petőfi-emléktáblánál.

17.30 óra - Könyvbemutató a Városi Színház előcsarnokában. Molnár Kálmán nyugalmazott esperes-lelkipásztor „Szilágysági szabadító karácsony, Tövisháti emlékezések” című könyve az 1989-es adventet idézi, a temesvári forradalom idején, a szilágysági tövisháton, Menyőben és Szilágycsehben zajló történelmi jelentőségű eseményeket. A könyvet a szerző mutatja be (és a helyszínen megvásárolható, ára 25 lej.)

18.00 óra - Ünnepi megemlékezés és gálaműsor a Városi Színházban, a kolozsvári Zurboló Táncegyüttes és a nagybányai Talpalat Néptáncegyüttes fellépésével. A Zurboló Táncegyüttes egyórás műsorának címe „Nem úgy van most, mint volt régen…”, benne széki táncok, ördöngösfüzesi táncok, Enyed környéki táncok, vajdaszentiványi táncok, és kalotaszegi hangszeres népzene a bogártelki ifj. Fekete János „Poncsa” emlékére, a közreműködő Rezeda zenekar előadásában.

A szervezők szeretettel várnak és hívnak mindenkit a programokra.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

rmdsz és szervezők 2019.03.18 08:07:32
Kedves Zita!
A fellépők megvoltak vendégelve.
Rist Zita Hajnalka 2019.03.14 22:23:46
Velemenyem szerint, a musor utanra az RMDSz megvendegelhetne a reszvevoket egy pohar borral es valami pogacsaval vagy uditovel a gyerekeknek. Ennek kozosseg epito hatasa lenne.


Reklam


Reklam
Uj Szo
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek