rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Üzenet a nagybányai és máramarosi magyaroknak

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Tisztelt nagybányai és Máramaros megyei magyarok, kedves választók!


Vasárnap ismét kis közösségünk sorsáról kell döntenünk, családjaink és magyarságunk biztonságáról, jövőjéről. Nem kis felelősség ez. A tét most is világos: ott leszünk-e a döntéshozatalban, lesz-e beleszólásunk a bennünket leginkább érintő kérdésekben vagy hagyjuk, hogy mások mondják meg, mi jó nekünk, milyen jogok illetnek meg bennünket. Értékeinkkel, munkánkkal ugyanúgy hozzájárulunk az ország fejlődéséhez, nem lehet másodrangú állampolgárokként tekinteni közösségünk tagjaira.

Mi fontosabb? Ha egy csökkenő, gyengülő közösségként látjuk magunkat, és így látnak bennünket? Vagy ha azt bizonyítjuk, hogy egy erős közösség vagyunk, tudjuk, mit akarunk és az ehhez rendelkező eszközökkel harcolunk céljainkért, megamaradásunkért.

Világossá vált, hogy együttműködéssel segíteni és fejleszteni tudunk ott, ahol szükséges, persze az adott körülmények és lehetőségek figyelembe vételével, de azok maximális kiaknázásával. Hiszen csak ott tudjuk megvédeni közösségünk érdekét, ahol a döntések születnek. Ott lenni Brüsszelben, erősnek lenni az önkormányzatokban, megkerülhetetlen tényezőként szerepelni a parlamentben - ezek a választások nagy tétjei. Ha most nem lesz erős képviselet, a következő négy évben nem lesz esély a visszatérésre.

Természetesen, még mindig ott él bennünk a helyhatósági választások eredmények megyei kudarca és félelme, hogy mindez megismétlődhet. Minden szavazat számít - szoktuk mondani, s most ez a szlogen távolról sem csupán egy hangzatos szólam, hiszen a helyhatósági választásokon is bebizonyosodott, hogy néhol alig pár vokson múlott a siker. Most tényleg minden szavazat számít, fontos, hogy mindenkiben – függetlenül attól, hogy Nagybányán, vagy Nagybánya környékén, illetve Máramarosszigeten, vagy a Történelmi Máramarosban más településein lakik - tudatosodjon: csak együtt lehetünk erősek, de együtt erősek leszünk, és bebizonyítjuk, hogy a máramarosi magyarság egy élő és élni akaró közösség.

Azonban ehhez nehéz időkben is összefogni és tenni kell. Megvan az ideje a versenynek, a kritikának és megvan az ideje az ÖSSZEFOGÁSNAK. Ez most az összefogás ideje. Ha erősek maradunk, megkerülhetetlenek leszünk.

Ezért kérünk mindenkit, hogy egyéni nézeteltérések miatt ne büntessék távolmaradásukkal az egész erdélyi magyar közösséget. Legyünk egymás partnerei ebben a mérföldkőnek számító helyzetben. Mi, magyarok csak magunknak ártunk azzal, ha most nem megyünk el szavazni: nélkülünk is megtartják a választást, lesz parlament, és lesz kormány is. Ha most dühből vagy dacból nem szavazunk, azzal nem a kormányt büntetjük, hanem a saját közösségünket. Mi több, másoknak teszünk nagy szívességet: azoknak, akik biztosan elmennek szavazni, akik folyton ellenünk drukkolnak és ellenünk dolgoznak. Ők biztosan ott lesznek a parlamentben, és ők fognak dönteni a magyarok ügyeiről, ezt pedig nem engedhetjük meg. Mert azt tudjuk, hogy a magyar ügyet csak a magyarok fogják képviselni.

A magyar összefogás annyit ér, ahány szavazat támogatja azt. Menjen el szavazni december 6-án, támogassa Ön is a magyar összefogást, az erős képviseletet, az RMDSZ listáját. Mutassunk erőt a nehéz időkben is!

Vida Noémi, a Nagybánya Központú Területi RMDSZ elnöke

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek