k rmdsz
2024. április 16., kedd Csongor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Valeriu Gheorghiţă: Az AstraZeneca oltás második dózisa után esik a mellékhatások gyakorisága

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Valeriu Gheorghiţă, a koronavírus elleni vakcinakampányt koordináló bizottság vezetője úgy nyilatkozott kedden, hogy az AstraZeneca oltás első adagja után gyakoribbak a mellékhatások más oltásokhoz képest, viszont a második dózis után csökken ezek gyakorisága.


A katonaorvost sajtótájékoztatón kérdezték meg az újságírók arról, mi a magyarázata, hogy az AstraZeneca oltásával immunizált személyek komolyabb mellékhatásokról számolnak be.

Gheorghiţă kifejtette: a magyarázat az AstraZeneca eltérő reaktogenitásában rejlik, ez ugyanis más típusú vakcina, vírusvektort használ. A mellékhatások nem annyira súlyosságukban, mint inkább gyakoriságukban térnek el a másik két vakcinától. A második dózis beadása után viszont kisebb a mellékhatások gyakorisága, mint a hírvivő RNS elvén alapuló oltások esetében, ahol a második adag után gyakoribbak a mellékhatások.

A vírusvektort alkalmazó oltások esetében a szervezet egyaránt reagál az adenovírusra és a tüskefehérjére. Ez a magyarázata annak, hogy az első adag vakcinára gyakrabban észlelnek mellékhatást, a második adagra pedig jelentősen ritkábban - magyarázta a szakember, leszögezve, hogy nem szabad szem elől tévesztenünk az immunizálás után megtapasztalható előnyöket.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

G7global1@proton.me A refinery in Kazakhstan,Qatar and Russia have product allocation for D2, D6, ESPO, JET A1, JP54 (...)

My company offer loans at low interest rates of 2% My company offer loans at low interest rates of 2%. The company is registered with the ministry of (...)

Hitel- és pénzügyi segítség online Jó nap, Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, pénzügyi helyzetétől függetlenül, hitelünk (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek