rmdsz 1
2024. április 28.,  Valéria napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Vasárnapi szentmisék rendje Nagybánya katolikus templomaiban

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

A kialakult járványveszély miatt fokozott odafigyelést és bizonyos szabályok betartását kérik az állami hatóságok, amelyek érintik a vasárnapi szentmiséket is. Azt kérik, hogy 100-nál több ember ne legyen együtt zárt térben. Ennek megfelelően városunkban a következőképpen alakulnak a szentmisék:


A Szentháromság templomban mindegyik szentmise meg lesz tartva a megszokott sorrendben: szombat este 6-kor előesti mise, vasárnap reggel 8, 10, fél 12 és este 6-kor, annyi változással, hogy a fél 12-es szentmisét a templom előtti téren, a szabadban tartjuk.

Lehetőleg erre a szentmisére jöjjenek többen, hogy a többi miséken ne legyenek többen 100-nál. 

A Veresvizi Krisztus Király templomban szombat este 6-tól előesti szentmise, vasárnap reggel 10, és este 6.

A Szent József templomban vasárnap reggel fél 8 és 11 magyar nyelven, 9 és 12:30-kor román nyelven

A Minorita templomban román nyelven reggel fél 9, fél 11 és este 6. a hatvani Szent Ferenc kápolnában szintén román nyelven 12-kor.

Fernezelyen 11-től magyar nyelven 

Felsőkohón (Lunci) reggel 9 román nyelven

 

A hétköznapi miserendben egyelőre nincs változás!

Arra kérünk mindenkit, vegye figyelembe ezt a rendkívüli helyzetet és ennek megfelelően helyes emberi és keresztény hozzáállással viszonyuljon. Mivel legnagyobb veszélynek a betegek és az idősek vannak kitéve, ezért ők különösképpen óvják magukat a lehetséges veszélyektől.  Lehetőség van az Erdélyi Mária Rádión, valamint a Duna World és a Duna TV-n keresztül bekapcsolódni a szentmisébe. 

Közös összefogással imádkozzunk és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, vigyázva nemcsak a magunk, hanem mások egészségére egyaránt. 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Günther Hornung 2022.10.09 10:32:47
A szentmisek a templom Facebook oldalán sajnos nem található. Ez nincs rendben.


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek