k rmdsz
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Vincze Loránt Máramaros megyében: erős Kárpát-medencei magyar képviselettel a magunk javára változtathatjuk meg Európát

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

„Az Európai Unió, mint minden emberek által alkotott konstrukció, tökéletlen, de számunkra nincs más alternatíva, és pontosan azért, mert emberek alkották, meg is lehet változtani. Egy erős Kárpát-medencei magyar képviselettel a magunk javára fordíthatjuk a készülő változást, ki tudjuk harcolni a kisebbségvédelmi törvényt, és meg tudjuk őrizni a mezőgazdasági és településfejlesztési támogatásokat” – mondta el Vincze Loránt, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje, a FUEN elnöke Nagybányán, ahol magyar döntéshozókkal, véleményformálókkal folytatott kötetlen eszmecserét szerdán délután. A helyi közösség képviselőivel az Unió előnyeiről és hátrányairól is beszélgetett, leszögezve: az erdélyi magyarság érdekeit egyik román párt sem fogja képviselni Brüsszelben, ezért fontos, hogy május 26-án az RMDSZ jelöltjeit támogassa közösségünk.


A jelöltet Vida Noémi alpolgármester vezette végig Nagybányán, több nagy, uniós pénzből megvalósított felújítási és városfejlesztési projektet is bemutatva. A városban egyébként 45 újabb projekt vár megvalósításra mintegy 180 millió euró értékben.

Délelőtt Vincze Loránt a Máramaros megyei, de a Tövisháthoz tartozó Sülelmedbe látogatott el. Közigazgatásilag a kisvároshoz tartozik a környék legmagyarabb települése, Szamosardó, ahol 95 százalék a magyarok aránya. Ezeken a településeken számos magyar családi vállalkozás működik. Vicsai János volt iskolaigazgató pékségbe, gyógyszertárba, méhészetbe, asztalosműhelybe, autószerelőhöz és a legnépesebb, hét gyermeket nevelő,  virágkertészetet működtető ardói családhoz kalauzolta el az RMDSZ jelöltjét.

Vincze Loránt több gazdával is elbeszélgetett, akik panaszkodtak arra, hogy kiszámíthatatlanok az EU-s mezőgazdasági támogatások, még mindig nem tudni, mi várható 2020 után, így pedig nehéz tervezni, mert a gazdaságokat nem lehet egyik napról a másikra általakítani vagy lehúzni a rolót, ha nem megfelelőek a feltételek. Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje ígéretet tett, hogy az Európai Parlamentben azért fognak dolgozni, hogy ne kevesebb, hanem több támogatás jusson a gazdáknak, és időben értesüljenek a pályázási lehetőségekről.

A Szamosardó vonzáskörzete számára létfontosságú Kós Károly Általános Iskolát is meglátogatták, ahol mintegy 130 diák tanul magyarul, és amely a magyar kormány és a Communitas Alapítvány támogatásával kollégiumi ellátást is biztosít 23 diák számára.

(rmdsz.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek