no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ezüstfenyő díjban részesült Téglás József

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Átadták Kolozsváron az Ezüstfenyő díjakat a Szövetségi Képviselők Tanácsán. A Nagybánya Központú Területi RMDSZ Ezüstfenyő díját Téglás József, a koltói Petőfi Emlékünnepség szervezője vehette át.


Téglás József magyartanár Petőfi Emlékünnepség főszervezője. Az évente tartott megemlékezést negyven éve szervezi a koltói születésű pedagógus, aki a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanára. A kommunizmus utolsó éveiben betiltott rendezvény neki köszönhetően éledt újra 1990-ben és lett Koltó és Bányavidék első és sokáig egyetlen magyar kulturális ünnepsége.

Nem csak kulturálisan, hanem közösségileg erősiti a rendezvény a környék magyarságát. A 80-as, 90-es években szabadtéri szinházak, magyar irodalmi estek kulcsembere, tevékeysége által hozzájárult a Nagybánya vidéke magyar identitástudatának megerősitéséhez.

Irodalom-szeretetének köszönhetően a közösségszervezői munkáját nyughatatlan lelkesedéssel végzi, igy kezdeményezése révén érkeznek Koltóra az elmúlt években neves szinművészek irodalmi és Petőfi előadásokkal.

Téglás József tanár úr munkásságának eredménye a Petőfi-kultusz továbbélése, a helyi közösség kulturális és irodalmi aktivitása. Diákjai körében nagyon kedvelt és tisztelt személy, alázatos és önzetlen törekvése a magyar irodalom és szinház megszerettetésében példamutató lehet mindenki számára.

 

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Földházi István 2020.01.24 14:09:49
Bizony, mind igaz, amit róla itt írnak. Tanusíthatom!


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek