rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Felavatták az új megyei és nagybányai RMDSZ székházat

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

2021. december 17-e fontos nap marad a máramarosi magyarság életében, hiszen Máramarosszigeten Hollósy Simon egész alakos szobrát avatták fel a város főterén, Nagybányán pedig az új megyei és városi RMDSZ székházat.


A székházavatón részt vett Zahoránszki István kormányfőtitkár-helyettes, Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője, Székely István ügyvezető alelnök és Nagy Zoltán, az Iskola Alapítvány elnöke. Kelemen Hunor szövetségi elnök sajnálatát fejezte ki, hogy nem vehetett részt a megyei eseményeken, hiszen a költségvetést tárgyaló fontos kormányülés miatt Bukarestben kellett maradnia.

Az avatón részt vettek a máramarosi helyi szervezetek elnökei és önkormányzati képvislelők, a nagybányai helyi választmány tagjai, volt RMDSZ tisztségviselők és az egyházak képviselői.

Pintér Zsolt megyei elnök beszédében hangsúlyozta: ,,Amint azt fél évvel ezelőtt megígértük, nemcsak látszólag egyesült a megye két RMDSZ szervezete, hanem érdemben is. A mai nap is ezt jelképezi, amikor a két nagyvárosban egyidejűleg két kiemelkedő esemény is zajlott. Máramarosszigeten a Hollósy Simon szoboravatás a város főterén, Nagybányán pedig az új székház avatója. Az új megyei és nagybányai székház mindenki előtt nyitva áll, ahol a közelség és az átláthatóság jegyében fogunk dolgozni!"

Az új székház kialakításában sokan szerepet vállaltak, a teljesség igénye nélkül köszönetet mondtak Pataki Istvánnak (Zyra Constr kft), Virág Péternek (Wicon kft), Marosán Zoltánnak (Studio Z kft), Bodor Melindának (Mezoforte kft). Ugyanakkor kiemelték az RMDSZ Ügyvezető Elnökségének fontos hozzájárulását a projekt megvalósulásában.

Az új székház a régi mellett, a Felsőbányai (V. Lucaciu) utca 5 szám alatt található, munkanapokon 9 és 16 óra között tart nyitva.

Az avató után állófogadás, majd a Legbelsőkör együttes koncertje következett az evangélikus templomban.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Gyors és megbízható megoldás minden pénzügyi igényre 1000-250.000 EUR kölcsönt nyújtok nagyon egyszerű feltételekkel. Emellett peer-to-peer (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek