rmdsz 1
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Fontos előrelépések a Nagybányai Művésztelep életében

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az nagybányai városi tanács RMDSZ-es képviselői komoly előrelépésekről számolnak be a Nagybányai Művésztelepen bekövetkező változásokról.


Pap Zsolt István alpolgármester és Pintér Zsolt önkormányzati képviselő a helyi RMDSZ szervezet facebook oldalán, a következőket nyilatkozza:

,,Örömmel számolunk be, hogy újabb fontos lépéshez járultunk hozzá a nagybányai kulturális élet terén, ugyanis megszavaztuk a Kortárs Művészeti Központ létrehozását, amely a Nagybányai Művésztelepen kap helyet, a Walter Frigyes grafikusművészről elnevezett műteremben.

Ugyanakkor elfogadtuk a Nagybányai Művésztelep intézményesülését, amely megteremti annak a lehetőségét, hogy a nagy múltú Festőtelepen ismét a nagybányai művészek alkothassanak. Ezáltal létrejött a törvényes keretet annak érdekében, hogy a Művésztelep ismét megteljen élettel, betöltse feladatát.

Az RMDSZ önkormányzati képviselői nem szavazták meg azt a módosítási javaslatot, amely azt írta volna elő, hogy a politikum is beleszóljon a műtermek szétosztásának folyamatába.

Sok sikert kívánunk az új intézménynek, a vezetőségnek, valamint az összes kortárs művésznek, akik munkásságukkal tovább viszik a nagybányai műveszet hírnevét'' - fejezik be beszámolójukat a helyi képviselők.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek