k rmdsz
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Főtér Fesztivál 2021 - Nagybányai Magyar Napok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

BEHARANGOZÓ


Idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a nagybányai Főtér Fesztivál. A szervezést egy lelkes és fiatal csapat vette át, akik már hónapok óta időt és energiát nem sajnálva dolgoznak azon, hogy színes és tartalmas programokkal gazdagítsák a nagybányai magyar közösség életét 2021. szeptember 13-19 között. 

A világjárvány okozta nehézségeket sajnos még nem tudhatjuk teljesen magunk mögött, a Fesztivál helyszíne ezért idén is a Cinterem lesz. Eseményünk az éppen hatályban lévő járványügyi korlátozások betartásával kerül megrendezésre. 

A Fesztivál programkínálatáról az alábbiakban olvashatnak:

Szeptemberben Nagybányára látogat a Helikon folyóirat szerkesztősége, lesz slam-poetry a NEST szervezésében, képzőművészeti kiállítások, filmvetítések, kerekasztal beszélgetés a kortárs magyar irodalom neves alkotóival, itt lesz velünk Fábián Janka, Demény Péter, Nyáry Krisztián. A nagybányai művésztelep 125 éves fennállásának alkalmából egy ünnepélyes könyvbemutatóra kerül sor.

A gyerekeket és fiatalokat is színes programokkal várjuk, jön a gyergyószentmiklósi Halvirág Bábszínház, fellép a Fonogram Díjas Veronaki együttes. A diákok a már hagyománnyá vált Diáknapok és Nekem5nyolc vetélkedősorozaton ügyeskedhetnek. Továbbá lesz bicikliverseny, aszfaltrajz, bábkészítés és még sok más.

Újra lehetőségünk van magyarországi előadók felé nyitni, vendégeink lesznek a Haraszti Ádám Projekt, az Aurevoir együttes, Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, a Carson Coma illetve a Bagossy Brothers Company zenéjétől is dübörögni fog idén a Főtér Fesztivál színpada.

A fesztivál teljes ideje alatt a már megszokott állandó programok várják a résztvevőket, kézműves vásár, könyvvásár, míves sátor.

A fesztivál előtti hétvégén egy új esemény, a Berkeszi Piknik várja a kedves érdeklődőket. A szervezőcsapat örömmel csatlakozik partnerként ennek megvalósításához. 

Kövessenek minket facebookon, instagramon és youtubeon.

Begarangozó-videó:

https://fb.watch/7141F8bGJt/

Találkozunk szeptember 13 és 19 között, Nagybányán.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek