rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kedves nagybányai és máramarosi magyarok!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Közeleg az iskolaválasztás időszaka, emiatt idén nemcsak az érdekeltekhez szólunk, hanem közösségünk minden tagjához.


Szeretnénk tudatosítani mindenkiben, hogy a magyar óvoda-, iskolaválasztás egy közösségi ügy. Mindnyájunkat érint, függetlenül, hogy van családunkban gyermek, aki óvodába, iskolába, líceumba iratkozna. Közösségünk minden tagja felelős a magyar iskoláink fenntartásáért. 

Felkérünk mindenkit, ki-ki a maga helyén biztassa családtagjait, barátait, kollegáit: válasszák a magyar tanügyi intézményeket. Az anyanyelvi oktatás az egyik legbiztosabb garanciája annak, hogy gyermekeink hosszútávon a magyar kultúra és közösségi élet közelében maradjanak. A magyar iskola az identitásmegőrzés leghatékonyabb eszköze, ugyanakkor a nyelv és művelődés biztos elsajátításának eszköze.

Nézzük a magyar oktatás jó oldalát, legyen nagyobb bizalmunk benne. Járuljunk hozzá sikeréhez. Ne csak elvárásaink legyenek, vegyünk részt aktívan a jobbá tételében. Legyünk a magyar oktatás partnerei. Tudatosuljon bennünk és másokban is tudatosítsuk: jó képességű gyerekeinknek a magyar intézményekben a helye, pontosan azért, hogy erősítsék azokat. Legyünk elfogadók. Értsük meg, hogy a magyar iskola minden gyermeknek helyet kell adjon, a gyengébb képességű gyermekeinket pedig segítsük felzárkózni. Értessük meg közösségünk minden tagjával, hogy gyermekeink boldogulásának nem a sztáriskolák a biztosítékai. Pont úgy lehet szárnyalni egy magyar iskolában is, mint a város legdivatosabb iskoláiban. Minden csak a szándéktól, kitartástól és a bizalomtól függ. Működjünk együtt pedagógusainkkal, ne csak tőlük várjuk a csodát – gyermekeink diadalmenetét. Ismertessük a kétnyelvű családok körében, hogy éppen a magyar iskola ad többletet gyermekeinknek: biztosítja a magyar nyelv pontos elsajátítását, a kétnyelvűség, a többnyelvű szellemi tevékenység pedig a kreativitás, a kommunikációs képességek átlagon felüli fejlődését segíti elő.

Köszönjük mindenkinek az együttműködést, figyeljék a következő időszakban értesítéseinket. Kérdéseiket pedig emailen várjuk: iskolainkert@nagybanya.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek