rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Közel 270 ezer lejjel támogatta az RMDSZ a máramarosi magyarságot a Communitas Alapítványon keresztül 2021-ben

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Eddig nem tapasztalt mértékű támogatásban részesítette az RMDSZ a Communitas Alapítványon keresztül a Máramaros megyei magyarságot 2021-ben – tudtuk meg a Szövetség megyei munkatársaitól. A Máramaros megyei egyházaknak és civil szervezeteknek megítélt támogatás összértéke megközelíti a 270 ezer lejt.


Kiemelkedő jelentőségű támogatást kapott a Máramarosszigeten felavatott Hollósy Simon szobor, melyhez a Communitas Alapítvány közel 60 ezer lejjel járult hozzá. Nagyobb mértékű támogatásban részesültek a Máramaros megyei magyar oktatási programok is, mint például robotika szakkörök vagy labor kialakítása, de a szervezet támogatta a diákok és tanárok ingázását is. Emellett az Alapítvány támogatást nyújtott a nagybányai Teleki Magyar Háznak, de számos kulturális, ifjúsági, közösségépítő program, a megyében működő magyar nyelvű sajtó, valamint a szórványlelkészek utazási költsége is támogatásban részesült.

A megyei szervezet munkatársai továbbá elmondták, hogy a Communitas Alapítvány által nyújtott támogatásokon kívül egy másik programkeret is rendelkezésére áll a magyar közösségnek, amiből rendezvényeket lehet szervezni.

Ez is annak bizonyítéka, hogy az RMDSZ számára prioritás, hogy a szórványban is nyújtson anyagi segítséget oktatási, kulturális, közösségi programokra, működésre, hiszen ez a megmaradás szempontjából elengedhetetlenül szükséges” – fogalmaztak az RMDSZ megyei szervezetének munkatársai.   

A támogatásokat a pályázó egyházak és civil szervezetek, a Communitas Alapítvány oktatásügyi, kulturális, ifjúsági, szórvány és sajtószaktestületeihez benyújtott és pozitívan elbírált pályázatok útján hívták le.

(mmhm.ro)

 

Reklam

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek