k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nyílik a Bosco Szent János Szórványkollégium Nagybányán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

2020 szeptemberétől Máramaros megyében, Nagybányán elkezdi működését a Bosco Szent János szórványkollégium, ami egy régen várt álom beteljesülése, hiszen a Bányavidék magyar oktatását célozta meg támogatni és segíteni.


Intézményünk ugyanakkor nyitottsággal és szeretettel várja a más régiókból érkező diákokat is, akik Nagybányán szeretnék folytatni tanulmányaikat.

A megcélzott korosztály: 5. osztálytól kezdve 12. osztállyal bezárólag.

Szeretnénk már az elején tisztázni, hogy szórványkollégium lévén, 5-8. osztályba csak azon településekről várunk gyermekeket, ahol ezen évfolyamokon már nem megoldott a magyar nyelven való tanulás.

A Magyar Kormány támogatásával, a nagybányai római katolikus esperesség fenntartásával valósul meg kollégiumunk, teljes mértékben a magyar közösségnek. 

Felekezettől függetlenül várjuk a gyermekeket a kollégiumba, ökumenikus kereteket biztosítva, vagy segítve a kollégistákat saját hitük megélésében az iskola idejében is.

A szórványkollégium nem egy másik iskola, hanem az anyanyelven való tanulást támogató intézmény (bentlakás), amely a magyar oktatás folytonosságát szeretné biztosítani.

Leendő közösségünk tagjainak Nagybányán két magyar iskolába való beiratkozás lehetősége áll fent: 

- 5-8. osztály: Nicolae Iorga Általános Iskola – magyar tagozat 

- 5-8. osztály: Németh László Elméleti Líceum

- 9-12. osztály: Németh László Elméleti Líceum

Nevelési célunk: vidáman, bátran, nyitottan s nem utolsó sorban keresztény értékközpontúságban nevelni a gyermekeket.

Mit kínál a szórványkollégiumunk?

Elsősorban biztonságos, otthonos légkört a Városliget szívében, teljesen felszerelt, modern környezetben, ahol a gyermekek fejlődése és a nyugodt tanulás lehetőségének biztosítása elsődleges.

Élményalapú programokat, kirándulásokat, lelki vezetést, pályaorientációt, korrepetálást, kreatív- művészeti fejlesztést, pszichológiai tanácsadást, egyéni és csoportos fejlesztést, élménypedagógia módszereket, jól átlátható napi rendet, aminek fontos eleme a közös hitélet, a közös játék, a közösségformálás.

Munkatársak: Ft. Szmutku Róbert esperes, Varga Orsolya intézményvezető, Kozics Noémi pedagógus, Trifoi Izolda pedagógus és önkéntes pedagógusok

Kollégium címe: Máramaros, Nagybánya, Veresvíz utca 10.

Jelentkezés feltételeiről, menetéről, bővebb tájékoztatást a következő elérhetőségen kérhetnek:

Varga Orsolya – intézményvezető

Telefon: +40751534473

Email: boscoszentjanoskollegium@gmail.com

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek