rmdsz 1
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nyugodtabban, de annál gazdagabb programokkal zárultak az idei Nagybányai Magyar Napok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Napsütéses, kürtőskalács illatos, gyermekkacajos, érdekes beszélgetésfoszlányokkal, táncoló talpakkal és gyönyörű énekhangokkal teli vasárnapon fejeződött be a 2020-as Főtér Fesztivál – Nagybányai Magyar Napok. Az érdeklődök közösen, a járványügyi szabályokat betartva, élveztek az utolsó programokat a Cinteremben.


Vasárnap kora délelőtt Bertóti Johanna fülbemászó dalaival elszórakoztatta a kicsiket, közben pedig zajlott a női kávéház, ahol női intuícióról, a komfortzónából való kikerülést, az alkalmazkodásról, egy családanya nehézségeiről és a negatív élmények átéléséről volt szó. A beszélgetésbe csatlakozott Kádár Annamária pszichológus is, aki tanácsokat adott a kávéház résztvevőinek. Ezután a kisszínpadon saját előadása következett, ahol az érzelmi intelligenciáról mesélt, szakszerűen, ugyanakkor rengeteg mindennapi példát felhasználva, illetve szót ejtett az érzelmi intelligencia tévhiteiről és viselkedésformákról is.

A Diáknaposok meglepetés feladatuknál főzniük kellett, de előre megadott alapanyagokból túrós, gombócot vagy épp lecsót. A Médiapanel beszélgetésben Berei Dóra vendége Soare Szende PR és kommunikációs szakember volt, aki a PONT csoport és az allyourtime munkatársa: a szakmáról és annak nehézségeiről, kihívásairól beszélgettek.

A továbbiakban, Várady Enikő a modernista építészetről mesélt a Szentháromság-templomban. Nagyvonalakban beszélt a nagybányai és a külföldi szecessziós építészetről, a Bauhaus programról, a műemlék típusokról, illetve néhány példát mutatott városunk jellegzetes építményeiből. Ezután bemutatásra került Demény Péter író, költő Korona-változatok c. verseskötete. Karsay Magdolna magyartanárnővel együtt felolvastak néhány verset, majd kiderült, hogy a könyvnek utánnyomása lesz és az is, hogy a szövegek valójában egyfajta paródiák különböző személyiségekről, művészekről, koronavírusos poénokkal megspékelve.

Délután a meleg szeptemberi nap alatt a táncházban megszólalt a citera muzsikája, valamint tehetséges hangok és fürge táncoló lábak zaja töltötte be az egész teret. Ezután következett a várva várt díjkiosztás: a Főtér Fesztivál Mindennapi Hőse díjat Ruskál Enikő kapta, a FF önkéntesek legjobbja Sebők Márk lett, a Nekem5nyolc első helyezettjei a Second Chance és a Germán Garnellák lettek, a Diáknapoknál a Defekt csapat lett a győztes és a FF karkötő nyertese is megkapta Szántó Andreász rézkarcát. Az estét a Koszika & The Hotshots multikulturális dallamokkal zárta.

 

Mihály Kriszta – Nagybánya.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek