rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (10.)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Június 30-án tartották a városi tanács soron következő ülését. A 47+8 napirendi pontból 7-et a kezdeményezők visszavontak a napirendről.


A megszavazott tervek közül, a következőket említenénk melyek a közösségünk és a város számára fontosak:  


1.    "Teljesítménysport támogatása" és a "Sport mindenkiért" programok keretében megvalósuló tevékenységek és -projektek finanszírozásáról szóló helyi rendelet kiegészítése: reklámozás és promoválási költségek elszámolására szánt szabályzati rendelkezésekkel.


2.    Jóváhagytuk a pályázati útmutatót, mely a helyi költségvetésből, a kultúra-, az ifjúság- és sportban folytatott közérdekű nonprofit tevékenységekre nyújtott önkörmányzati támogatások lehívásához ad eligazítást a kérelmezőknek.


3.    Elfogadtuk a CS Minaur kézilabda csapat helyi pályán játszott mérkőzéseire a jegyek és bérletek értékére vonatozó rendeletet. Ennek értelmében a Román kupában játszott mérkőzésekre érvényes bérletek értéke a 2021-2022 szezonban a következő lesz: 
400lej/szezon mindkét csapat mérkőzéseire
250lej/szezon a férfi csapat mérkőzéseire
300lej/szezon a női csapat mérkőzéseire
200 lej/szezon mindkét csapat mérkőzéseire nyugdíjas vagy diák bérlet

100 lej/szezon a női vagy a férfi csapat mérkőzéseire a nyugdíjas vagy diák bérlet a Román Kupa mérkőzéseire, a jegy ára 30 lej/mérkőzés a 2021-2021 idényben.

A nemzetközi mérkőzésekre, melyeket hazai pályán játszanak a belépési díj 50lej/mérkőzés. 


4.    Elfogadtuk a Pokol-kastély restaurálására és rehabilitációjára vonatkozó műszaki-gazdasági dokumentációt. A terv szerint a beruházás értéke 8.928.115,39 lej+ÁFA és kivitelezési ideje 18 hónap.


5.    Jóváhagytuk a műszaki-gazdasági tervet a Horea és Luminișului utcák bővítésének és modernizálásának megvalósíthatóságáról, ennek összértéke 30.600.000 lej. Ugyanakkor jóváhagyták Victoriei utca, Decebal és Independenței sugárutak közötti szakaszának felújítását is.


6.    Elfogadtuk a Gheorghe Șincai Kollégium helyreállításának második szakaszára vonatkozó műszaki és gazdasági tervet. 


7.    Jóváhagytuk a rendelkezésre álló szociális lakások kiosztását, a  Lakásügyi Bizottság javaslata alapján.


8.    Visszavontuk a garázsok és fedett parkolók által elfoglalt földterületekre vonatkozó bérleti szerződések meghosszabbítását.

Ennek értelmében, azokat a garázs- és fedett parkoló tulajdonosokat akinek nem hosszabbítják meg a szerződését a garázs alatti telekre vonatkozóan, írásban értesítik, minekután 30 napon belül a területet szabaddá kell tenniük és átadni a városnak. 


9.    Elfogadtuk a határozatot melyben az Unirii sugárúti városi temető (Tanatorio) parcelláját 1.5 hektárral növelik. 


10.    Jóváhagytuk a Luminișului utca 13 és 13A valamint a Horea utca 46 alatt levő szociális tömbházak felújításához szülséges műszaki- gazdasági tervdokumentációt.

 

Pap Zsolt István alpolgármester és Pintér Zsolt önkormányzati képviselő

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek