rmdsz 1
2024. május 03., péntek Tímea napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Teljesült a nagybányaiak 2017-es kívánsága - a Híd utcai iskolaépület átadása valóra vált

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Nagybánya.ro év elején indított egy szavazást a portálon, amelynek az volt célja, hogy kiderüljön, milyen helyi, magyar érdekeltségű projektet tartanak legfontosabbnak a nagybányaiak.


A szavazás természetesen nem reprezentatív szociológiai szempontból, de mindenesetre egy érdekes kezdeményezés, annak céljából, hogy kiderüljön, mit kívánnak, mit tartanak fontosnak közösségi szempontból a nagybányai magyarok.

A Híd utcai iskolaépület átadása, a nagybányai művésztelep alapítóinak szoborcsoportja, a nagybányai magyar vonatkozású utcanévtáblák megvalósítását, magyar érdekeltségű munkahelyek és adatbázis létrehozása, magyar templomaink és magyar egyházi szertartásaink megőrzése valamint helyi magyar rádióműsor, vagy más rádió helyi sugárzása voltak azok a projektek, amelyekre egy kattintással szavazhattak az olvasók.

A szavazás eredményei itt érhetők el.

Messzemenően a legtöbb szavazatot a Híd utcai iskolaépület átadásának projektje kapott - ami mára egy beteljesült álom.

Ezen tervet követte a magyar érdekeltségű munkahelyek teremtése és ezekhez tartozó adatbázis létrehozásának projektje, majd harmadik helyen a helyi magyar rádióműsor vagy más rádió helyi sugárzása kapott bizalmat.

Ez utóbbi kérelem is hamarosan teljesül, egy szatmári magyar rádió, helyi műsort is fog sugározni Nagybányán (részletek a későbbiekben.)

Mihály Kriszta - Nagybánya.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek