no
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Új korlátozások Máramarosban: milyen feltételek mellett működhetnek az éttermek és más tevékenységek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Máramaros megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség rendkívüli ülésre ült össze. A készenléti állapot 2020. október 15-től történő meghosszabbításáról, valamint a COVID-19 járvány következményeinek megelőzésére és leküzdésére alkalmazott intézkedések megállapításáról is több határozat is született, amelyek a mai napon lépnek érvénybe.


Az oktatási intézményeken belüli tevékenység megszervezésére irányuló intézkedések a SARS-CoV-2 vírusbetegség megelőzésére, a Máramaros megyei iskolai felügyelőség és a Máramaros Népegészségügyi Igazgatóság jóváhagyásával, a működési forgatókönyv a következő:

- a 3. (piros) forgatókönyv szerint fognak működni a petrovai, nagybúnyi, alsóvisói, erdőszádai, és lénárdfalvi iskolák és óvodák, figyelembe véve az elmúlt 14 napban számított 1000 lakosra eső incidencia értékét, valamint a nagybányai 9. sz. óvoda is így fog működni a járványügyi helyzet és a személyzet hiánya miatt;

- a Vasile Lucaciu Nemzeti Iskola a 2. forgatókönyv szerint (hibrid) működik, a 8. és 12. évfolyam tanulóinak szemtől szemben való részvételével, az egészségügyi szabályok betartásával és alkalmazásával, illetve a hallgatók részleges visszatérésével (egy vagy két hetes váltással), ugyancsak az összes egészségügyi szabály betartásával és alkalmazásával.

A koronavírus járvány megelőzése, korlátozása és leküzdése érdekében, figyelembe véve az epidemiológiai helyzetet és a vírussal megfertőződött emberek számának növekedését, tilos Máramaros megyében nyilvános vagy magán előadásokat vagy koncerteket tartani nyílt és zárt terekben.

Figyelembe véve az utóbbi 14 napban felmért előfordulási arányt, a Máramaros Népegészségügyi Igazgatóság a következőket állapította meg:

- Tőkésbányán (Groși), Alsóvárcán (Oarța de Jos), Felsőszivágyon (Asuaju de Sus), Nagynyíresen (Mireșu Mare), Borsán, Nagybányán, Felsőbányán, Koltón, Gardánfalván (Gârdani), Majszinen (Moisei), Nagysikárlón (Cicârlău), Farkasréven (Vadu Izei), Szarvaszón (Sarasău), Nagybocskón (Bocicoiu Mare) és Sajón (Șieu) az éttermek, kávézók és minden olyan vendéglátói egységek, ahol ott készült ételt vagy italt szolgál fel, a benti terük maximális kapacitásának csak 30% -át használhatják ki, reggel 6 óra és este 11 óra között

- kötelező az arcmaszk viselése, az orr és a száj eltakarásával, minden olyan személynek, aki betöltötte az 5. életévét, és nyílt nyilvános tereken tartózkodik, például piacokon, vásárokon, autóbusz-állomásokon, vasútállomáson, illetve azokon a területek, ahol nyilvános ünnepségek vagy zarándoklatok zajlanak, a turista látványosságoknál, a kereskedelmi sétálóutcák és az oktatási intézmények közelében, az iskola kerületének bejáratától 50 m távolságig a fentebb felsorolt városokban

- hotelekben, panziókban vagy más szálláshelyeken lévő éttermek és kávézók tevékenysége a megengedett tér maximális befogadóképességének 30% -át meg nem haladva, ugyancsak 6 és este 11 óra között működhetnek a fentebb megemlített településeken

- a szerencsejátékokat szolgáltató egységek és a nagybányai plázában található moziban is a fent megemlített eljárások lépnek érvénybe

- a fentebb említett összes településen tilos a drive-in szerű események megrendezése

Petrován, Nagybúnyon, Alsóvisón, Erdőszádán és Lénárdfalván minden nyílt nyilvános területen kötelező védőmaszkot viselni az orr és a száj eltakarásával, minden olyan személy számára, aki betöltötte az 5. életévét. Az éttermek, kávézók, és más vendéglátói egységek nem szolgálhatnak fel ott készült ételt vagy italt, viszont lehetőség nyílik elvitelre kérni ezeket. A szerencsejátékokat szolgáltató egységek bezárnak.

Aknasugatgon a szállodákban, panziókban vagy egyéb szállásegységekben található éttermek és kávézók tevékenysége a 6.00–23.00 órai időintervallumban megengedett, a tér maximális kapacitásának 50% -át meg nem haladva, ugyanez a szabály érvényes a szerencsejátékokat szolgáltató egységekre is. Az éttermek, kávézók és minden olyan vendéglátói egységek, ahol ott készült ételt vagy italt szolgál fel, a benti terük maximális kapacitásának csak 50% -át használhatják ki, reggel 6 óra és este 11 óra között.

„A megye járványügyi helyzetének alakulásától függően más intézkedéseket is el lehet rendelni. Megismételjük az állampolgároknak azt a kérést, hogy tartsák tiszteletben a hatóságok által a készenléti állapot során megállapított intézkedéseket, az egészségvédelmi intézkedéseket és normákat, kerüljék a zsúfolt területeket, gyakrabban fertőtlenítsék kezüket, viseljenek védőmaszkot, őrizzék meg a fizikai távolságot, ahhoz, hogy a településeken meglehessen a koronavírus további terjedését.”- tette hozzá Máramaros prefektusa.

 

Mihály Kriszta – Nagybánya.ro (Forrás: ziarmm.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek