rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Néptánctábort tartottak a máramarosszigeti Hollósy Házban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Idén is megtartottuk a már hagyományosnak mondható néptánctáborainkat a máramarosszigeti Hollósy Házban augusztus 3-14. között.


Idén is megtartottuk a már hagyományosnak mondható néptánctáborainkat a máramarosszigeti Hollósy Házban augusztus 3-14. között. Az első hetet a kicsiknek szántuk, ahol közel 30 óvodás és kisiskolás tanulhatott moldvai, felcsíki valamint dunántúli néptáncokat és népi gyermekjátékokat. A résztvevők furulyán is tanultak, ezt követően pedig népi mesterségek világába kóstolhattak bele. A gyermekek gyöngyöt fűztek, agyagot gyúrtak, szőttek és fontak. A táncokat a már megszokott módon a budapesti néptáncoktatók, Lovász Dénes és Lovász Zsófia tanították, a furulyát Székely János zenetanár, a kézműves foglalkozásokat pedig a szatmárnémeti Borókagyökér Egyesület két mestere tartotta, Szász Ildikó és Reiz Ágnes.

            A második héten a nagyok tábora következett, ahol a több mint 20 fiatal a vajdaszentiványi táncokba nyert betekintést. Természetesen a nagyok is furulyáztak, többen közülük az előző években tanultakat kamaztották. A tizenéves lányok egy moldvai koreográfiát is betanultak, amit a II. Máramarosszigeti Szent István napokon mutattak be nagy sikerrel, a vajdaszentiványi táncokat pedig a Főtér Fesztiválon, a Nagybányai Magyar Napokon táncolják el.

            A rendezvényt a Bethlen Gábor Alap valamint a Communitas Alapítvány támogatta.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek