k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

2024: Trump jelenleg hét százalékkal vezet Biden előtt

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Joe Biden elnök elégedettségi mutatói sem néznek ki jól.


Az ABC News és a Washington Post friss felmérése szerint Joe Biden elnök hét százalékponttal marad el elődjétől egy esetleges 2024-es elnökválasztási versenyben. Ha csak azokat a válaszadókat vesszük figyelembe, akik biztosan az egyik vagy a másik jelöltre szavaznának, Trump 36-32 százalékra vezet. Azonban ha hozzáadjuk azokat a szavazókat a felméréshez, akik "valószínűleg" vagy Trumpra vagy Bidenre szavaznának, akkor Trump előnye hét pontra nő, és már 45-38-ra vezet.

A felmérésből kiderül, hogy Biden csak kicsit teljesítene jobban, ha a republikánus jelölt Ron DeSantis floridai kormányzó lenne. 32-32 az eredmény azok körében, akik biztosan egy adott jelöltre szavaznának, azonban amikor a "valószínűleg" kategóriát hozzáadjuk 42-37-re módosul az állás, és DeSantis előnybe kerül.

Biden elnök elégedettségi mutatói szintén negatív képet festenek az ABC és a Washington Post felmérése szerint. Az amerikai szavazók mindössze 36 százaléka értékelte pozitívan Biden teljesítményét, 56 százalékuk kifejezetten nem. (Ez a szám a FiveThirthyEight nevű, számos felmérést összesítő és súlyozó oldal szerint42,5 és 52,3 százalék, valamivel jobb, mint Trump mutatói elnökségének ugyanebben az időszakában.)

Az elnök elégedettségi mutatója 6 ponttal csökkent februárhoz képest, amikor az ABC és a Washington Post legutóbbi felmérését közzétették.

Bidenre nézve aggasztó, hogy Trump nagy előnnyel vezet az egyik fontos kérdésben, a gazdaságban. Amikor arról kérdezték a választókat, hogy "Ki kezelte jobban a gazdaságot – Donald Trump, amikor ő elnök volt, vagy Joe Biden eddigi elnöksége alatt?", a válaszadók 54 százaléka Trumpot választotta, és csak 36 százaléka Bident.

(hvg.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek