Boris Johnson lehet Nagy-Britannia következő miniszterelnöke

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Boris Johnson volt brit külügyminiszter bejelentette csütörtökön, hogy versenybe száll a kormányzó Konzervatív Párt vezetői tisztségének elnyeréséért Theresa May miniszterelnök távozása után. Ha elnyeri a tisztséget, ő lesz Nagy-Britannia következő miniszterelnöke is.


Boris Johnson egy manchesteri üzleti rendezvényen vett részt csütörtökön, és arra a hallgatói kérdésre, hogy megpályázza-e a Konzervatív Párt vezető posztját, úgy válaszolt, hogy "természetesen".

Theresa May már decemberben jelezte, hogy nem ő kívánja a következő parlamenti választások kampányát megvívni a Konzervatív Párt vezetőjeként.

Távozásának várható időpontját nem fedte fel, de március végén közölte, hogy kész az általa tervezettnél is korábban távozni tisztségéből, ha a parlament elfogadja az EU-val kötött, az alsóházban eddig háromszor is elutasított Brexit-megállapodást.

Ha Johnson, a Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-táborának szószólója kerül a párt élére,ő lesz egyben Nagy-Britannia következő miniszterelnöke is.

(origo.hu)

 

Reklam

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét: