Koronavírus: Magyarországon is van halálos áldozat, döbbenetesen súlyos a járvány Olaszországban - összefoglaló

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

32-re nőtt a magyarországi koronavírusos megbetegedések száma vasárnap. Meghalt egy 75 éves magyar férfi, aki ezzel az első magyar áldozata a járványnak. Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében kijelentette, hogy Magyarországnak továbbra sem áll módjában beengedni az Olaszországból érkezőket. Nem véletlenül, hiszen Olaszországban a járvány alatt nem haltak meg annyian, mint vasárnap. Napi összefoglaló.


Meghalt egy magyar koronavírusos beteg. A Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékoztatása szerint vasárnap meghalt egy 75 éves férfi, akit koronavírus-fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással vittek a Dél-pesti Centrumkórházba. Mint kiderült, a beteg a szállítást követően halt meg.

Kettővel nőtt a fertőzöttek száma. A kormányzati tájékoztató oldalon elérhető információk szerint a szombat esti adatokhoz képest kettővel emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon. Eddig összesen harminckét személyről állapították meg hivatalosan a fertőzöttséget. 

Új járványkórház építése, minden rendelkezésre áll a védekezéshez - az operatív törzs sajtótájékoztatója. Az eseményen Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője és Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár beszélt a magyarországi koronavírus-járvány legújabb fejleményeiről. Kovács Zoltán kiemelte, az egészségügyben dolgozók emberi életekért küzdenek. "A koronavírus-járvány elleni védekezés minden eszköze, minden költsége rendelkezésre áll, a kormány minden szükséges erőforrást biztosít." - tette hozzá. Lakatos Tibor elmondta, az új fertőzötteknél megtörtént a teljes kontaktuskutatás, valamint folynak a határellenőrzések. 907 magyar került hatósági házi karanténba, 46 293 ellenőrzést végeztek. Ismertette, elkezdik egy járványkórház építését Kiskunhalason arra az esetre, ha megtelnének a budapesti intézmények. Lakatos rossz példaként hozta fel, hogy a rendőröknek egy étteremből kellett elvinnie egy házi karantén alá helyezett férfit.

Továbbra is visszafordítják az Olaszországból érkezőket. Orbán Viktor miniszterelnök Aleksandar Vucic szerb elnökkeltalálkozott Belgrádban: videóüzenetében kiemelte, hogy Magyarországnak továbbra sem áll módjában beengedni az Olaszországból érkezőket. "Magyarország határa Olaszország irányába továbbra is zárva van." - szögezte le a kormányfő. 

Házi karantén az Ausztriából hazatérőknek. Sok magyar tér haza Ausztriából, ahol sokkal rosszabb a járványügyi helyzet, mint itthon. Éppen ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) azt kéri a hazaérkezőktől, hogy akik Tirol tartományának - karantén alá vont - Ischgl, Kappl, St. Anton am Arlberg, See, Galtür településein vagy Karintia tartományának Heiligenblut településén jártak és március 3-án vagy azt követően hagyták el, a terület elhagyásától számított 14 napig helyezzék magukat házi karanténba.

A járvány kirobbanása óta nem haltak meg ennyien Olaszországban. Egy nap alatt 368 ember halt bele a koronavírusba Olaszországban, ami rekornak számít. Aggasztó adatok érkeznek a mediterrán országból: szombatról vasárnapra 1 441-ről 1 809-re emelkedett a halálos áldozatok száma, ami 25 százalékos növekedést jelent. Mindeközben a fertőzöttek száma is drasztikusan, 21 157-ről 24 747-re nőtt. Ugyan az olasz kormány döntése értelmében az ország karantén alá került, a hatóságok amiatt panaszkodnak, hogy az emberek nem tartják be a szabályokat.

Madrid és Barcelona utcái kiürültek. A Reuters beszámolója szerint a szükségállapot elrendelését követően Madrid és Barcelona utcái kiürültek, az éttermek bezártak, az emberek aggódnak a jövőjük miatt. Olaszországhoz hasonlóan itt sem sikerült megfékezni a járványt: eddig 7753 koronavírusos esetet regisztráltak, amiből 1300 esetet az elmúlt huszonnégy órában rögzítettek. A halálesetek száma egy nap alatt százzal nőtt, összesen 288-an vesztették életüket. Egyre többen tartják úgy, hogy nagyobb baj lehet itt, mint Olaszországban.

Németország is tovább szigorít. Az ARD arról írt, hogy a német kormány lezárja a Franciaországgal, Svájccal, Dániával és Auszriával közös határát, a rendelekzések hétfőn reggel nyolc órakor lépnek életbe, arról még nincs döntés meddig tartják fenn a határzárat. Hivatalosan 4838 koronavírusos esetet rögzítettek a hatóságok, ami azt jelenti, hogy szombat óta ezerrel nőtt a számuk.

Szigorítják a gyülekezési szabályokat, házi karantént javasolnak Ausztriában. Magyarország nyugati szomszédja továbbra sem tudta megfékezni a kór terjedését, így újabb korlátozásokat vezettek be. Sebastian Kurz osztrák kancellár hivatala azt javasolta a polgároknak, hogy csak kivételes esetekben hagyják el otthonukat. Ezen túlmenően: öt főnél többen csak indokolt esetben gyülekezhetnek, újabb országokkal szemben léptettek életbe beutazási tilalmat, és bezárták a sportpályákat. Nem először szigorít az osztrák kabinet, hiszen korábban már lezárta az ország határait a szomszédos Svájcból és Olaszországból érkezők előtt, és bezárta az iskolákat és a legtöbb üzletet.

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

 

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukszh300 news


árfolyam:
1 euro = 4.8297 RON
1 dollár = 4.3637 RON
100 forint = 135.03 RON
korona tegyen right
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

VÂND CASA ȘI CURTE IN ZONA CUZA VODA DIN SIGHETU MARMATIEI VÂND CASA MOBILATĂ SI ANEXE , CURTE DE 500 MP ÎN SIGHET STRADA GH. LAZAR NR. 1C TELEFON (...)

Megemlékezés ,, Számunkra te soha nem leszel halott, Örökre élni fogsz mint a csillagok. Az idő (...)

FELKESZITO MATEKBOL Matematikat tanitok V-VIII osztalyos tanuloknak.. Telefon:0727374905

adj fel hirdetést
noileg oldalt

SZAVAZÁS

Milyen gyakran olvas Ön könyvet?

szavazok

a szavazás állása
korábbi szavazatok

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Mária Ingyen letölthető az összes Szabó (...)

Nagyon jó ötlet. Ebben a vírusos (...)

Fux Maria Vasárnapi szentmise élőben a (...)

Koszonom a felemelo es batorito (...)

Gyöngyi Kesztyűt, maszkot, (...)

Szükséges jo ötlet. Várjuk minél (...)

Maria Magdolna Kesztyűt, maszkot, (...)

Biztos sokan elfogadják ebben a (...)

Rist Zita Vasárnapi szentmise élőben a (...)

Nagyon orvendek ennek a lehetosegnek

Dencsák Éva Vasárnapi szentmise élőben a (...)

Örvendek,ott leszek

LASZLO TIVADAR A nagybányai önkormányzat (...)

ASADAR NU SE INTELEGE DE CE APAR (...)

LASZLO TIVADAR A nagybányai önkormányzat (...)

MIERT ERKESZTEK SZAMLAK A GAZTUL AZ (...)

Erika Kesztyűt, maszkot, (...)

Szupper ez nagyon jo otlet

Mária Kesztyűt, maszkot, (...)

Mulțumim. Este o idee extraordinara.

Mária Kesztyűt, maszkot, (...)

Mulțumim. Este o idee extraordinara.

r0 Hívjuk ki párbajra mr. coronavírust

talan inkabb feljunk a paniktol ,es ne (...)

András László Betiltotta a bukaresti polgármesteri (...)

Nem értem mi a székelyföldi románok (...)

Béres Éva Értékek vonzásában – (...)

Szuper jó ötlet büszke vagyok (...)

Szálka Róbert Értékek vonzásában – (...)

Megtőrni látsztik a jég ! (...)

Rist Zita Egy éves önkormányzati beszámoló - (...)

Gratulalok Pikulas, sok sikert tovabbra (...)

Marianna Neményi Székelyföldért megmozgatjuk (...)

Javaslattal élnék a Székely Nemzeti (...)

Hajnalka Viselet- és likeversenyt hirdet a (...)

Nagyszerű ötlet, gratulálok! (...)

Földházi István Ezüstfenyő díjban részesült (...)

Bizony, mind igaz, amit róla itt (...)

Miklos Csaba IN MEMORIAM SZENTGYÖRGYI SÁNDOR

Nyugalma legyen csendes , emleke orok ! (...)

Zoltan Thurman Papi cölibátus: XVI. Benedek megtöri (...)

A Le Figaró a világ legbefolyásosabb (...)

Zoltan Thurman Nagybánya a Hunyadiak korában

Ezt minden nagybányai iskolában (...)

Máriás József 60 milliárd forintból 34 kastély és (...)

Üdvös lenne felkarolni a pribékfalvi (...)

András László Klaus Iohannis elütötte Orbán Viktor (...)

Ez az ember fordítva van bekötve. Az (...)

Molnár György Női kávéház

Borbás Marcsi műsorában is (...)

Nagy Annamária Máramarosi diákok tantárgy versenyen

A Kriza János Balladamondó, (...)

Kov A Átment a román parlament (...)

Clemancoval lefekudot a kiralyno,es (...)

Kovacs Alexandru Átment a román parlament (...)

Miert kellet azRMDSZ.-nek leszavaznia a (...)

véleményt, a cikkek végén az erre kijelölt helyen, lehet írni

tmh
tajkepfesto300-200
ffe
korona tegyen right7