Sumák rokkantnyugdíjasoktól a pincsikutya Orbánig – Gyurcsány Ózdon kampányolt

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Ózdon megállt az élet a volt kormányfő szerint, de 2002 és 2010 közt szinte minden jobb volt, mint most. Gyurcsány, Korózs, Nyakó – velük csapott le az ellenzék Borsodban. Kétszázan voltak kíváncsiak rájuk.


„Sok Fidesz-szavazó csalódott, mert nem arra hatalmazták fel Orbán Viktort és csapatát, amit az elmúlt négy év során végrehajtottak. Lenyúlták az állami vagyon nagy részét, és az általuk létrehozott rendszert sokan megszenvedik Ózdon is, ezért kell őket leváltani április 6-án” – nyilatkozta a magyarnarancs.hu tudósítójának a borsodi település Városház téren tartott fórum egyik lakossági résztvevője. Hétfő délután az Összefogás kampánygyűlésén három baloldali politikus tartott beszédet: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, illetve Nyakó István és Korózs Lajos szocialista politikusok. Az eseményre mintegy kétszázan voltak kíváncsiak – köztük ellentüntetők is, akiket azonban a többség kifütyült.

Egy másik résztvevő, M. László egyenesen maffiakormányt emleget, ahol az egykulcsos szja haszonélvezői a gazdagok. A férfi ezután már sorolja a trafikmutyit, a földmutyit és a magyar fociba invesztált százmilliárdokat. Ózddal kapcsolatban megjegyezte: nem kell dicsekedni az önkormányzat adósságának eltörlésével, mert abban minden önkormányzat részesült. F. József már számtalan egészségügyi problémáját sorolta, mégis elvették a rokkantsági nyugdíját. Most 56 évesen 30 ezer forint járadékot sem kap. Dühösen ecsetelte a tömegben beszélgető Korózs Lajosnak, hogy a felülvizsgáló orvos „vizsgálat” közben telefonált, és az ablakon nézett kifelé, majd megérkezett a határozat a rokkantsági nyugdíj elvételéről.

Imre közel tíz évet húzott le Tengizben, most a Lajtán túl keresi a kenyerét. Hiába áll jó szakember hírében, minimálbérért akarták foglalkoztatni Ózdon, ezért inkább külföldön vállalt munkát, noha így távol él a családjától. Április 6-án Berlinben fog szavazni.

Néma levente és a pincsikutya

Március 3-án reggel lezárták a 25-ös számú főút Ózd–Bánréve közötti szakaszának mintegy öt kilométerét, mert a választási kampányban elkezdték az aszfaltozását. Ezért pár perc késéssel érkezett meg Gyurcsány Ferenc, aki mindjárt emlékeztette a jelenlévőket legutóbbi ózdilátogatására. Elmondta: akkor bárkivel is beszélgetett, az volt a benyomása, hogy a városban megállt az élet. Még az országra jellemző pesszimizmust is túlszárnyalják az ott élők, akik láthatóan erőtlenek és kedvetlenek voltak. Márpedig – folytatta Gyurcsány – ha nem lesz hamarosan komoly változás, gazdasági átalakulás, kátyúban marad az ország. Szerinte a következő időszakban hétezermilliárd forint jön az országba, amelynek jelentős részét kisvállalkozások létrehozásának támogatására kell fordítani. A jelenlegi helyzet szerint ugyanis minden második, harmadik üzleten tábla lóg, hogy eladó vagy kiadó, mert nincs vásárlóerő. Pedig az uniós csatlakozáskor sokan azt hitték, életszínvonalban Ausztriához fogunk közeledni. Kiderült, állami szerepvállalás kell a foglalkoztatás javításához, mert azt a magántulajdon képviselői nem oldják meg. Ezért az elmúlt négy évet elveszített négy évként értékelte Gyurcsány.

Hangsúlyozta: a politikai támadások ellenére nem kell magukat szégyellni, hiszen 2002–2010 között „mozogni kezdett az élet”. Érkeztek multik az országba, de segítettek az éhező gyermekeken, megvédték a nyugdíjakat és nem hagyták éhen halni a legszegényebbeket. „Ezt az országot és ezt a várost ők tisztességgel vezették” – jelentette ki.

„A jelenlegi miniszterelnök most azt mondja, csak az nem dolgozik, aki nem akar. Jobb, ha tudja: az állástalanok többsége dolgozni akar, de tisztességes bérért. Dicsekszik a kétszázezernél is több közmunkás foglalkoztatásával, miközben a legmozgékonyabbak külföldre mennek. Egyébként most bajban van” – utalt Orbán Viktorra, akinek a nevét egyszer sem ejtette ki –, mert „lecsapott a keleti szél”. Mióta fokozódik az ukrán helyzet, „néma leventévé vált”, pedig az elmúlt 25 év legnagyobb vészhelyzete alakult ki Európán belül. Pár éve még azt mondta, hogy az Európai Unióból a legtöbb politikus Putyin pincsikutyája lesz. „Ki lett a pincsikutya?” – tette fel búcsúzóul a kérdést, utalva a paksi szerződésre Gyurcsány Ferenc.

Nyugdíjak és felcsúti Disneyland

A mikrofonhoz lépő szocialista Korózs Lajos gazemberségnek nevezte, ahogyan számos járulékot és nyugdíjformát eltörölt a jelenlegi hatalom. Ekkor a helyi jobbikosok két transzparenst emeltek a magasba, mire a politikus arra kérte a jelenlévőket, állják körbe az ellendemonstrálókat. Többen fütyültek és megindultak a táblákat tartók felé, ám mielőtt atrocitásra került volna sor, a két oldalt rendőrök választották el egymástól.

Korózs ezután kritizálta a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatának jelenlegi gyakorlatát, amire szerinte valamilyen szinten szükség van, de nem úgy, hogy előirányoznak 217 milliárd forint elvonást a rendszerből, és azt végre is hajtatják. „A Fidesz azt hitte, aki rokkantnyugdíjas, az sumák. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy az idáig behívott 57 ezer embernek a legszigorúbb vizsgálatok ellenére az 52 százaléka tényleg rokkant.” Korózs tud olyan emberről, akinek 80 százalékkal csökkentették a járandóságát, pedig évtizedeken át fizette a járulékokat. Kijelentette: ma senki nem védi meg ezeket az embereket. Az előző ciklusban fideszes képviselők még hárommillió szegény sorsát kérték rajtuk számon, ebből lett négy év alatt négy és fél millió. „Gyermekek százezrei éheznek az országban, miközben Felcsúton épül az új Disneyland, ahol nemcsak futballstadion készül, hanem kisvasút is” – hangoztatta Korózs Lajos. Ha nyernek az országgyűlési választáson, ők biztosítják a nyugdíjak, a megszerzett jogok védelmét, a 40 éves munkaviszonnyal rendelkezőknek pedig lehetőséget adnak az előrehozott nyugdíjazásra.

Se munkahely, se közbiztonság

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 3. számú választókörzet országgyűlési képviselőjelöltje főleg a helyi gondokról beszélt. Nyakó István az Összefogás jelöltjeként azonnal Orbán Viktor ózdi látogatását vette célba. Érdekesnek tartotta, hogy míg négy évvel ezelőtt ki mert menni az emberek közé és a városháza előtti padról szónokolt, most a Terrorelhárító Központ és a testőrségétől körülvéve, saját hívei előtt bonyolította programját. „Mi történt?” – kérdezte. Az elmúlt négy évben valamit tenni kellett volna Ózdért, akkor most nem kellene félni. „Na de minek jött Ózdra Orbán?” – folytatta az eszmefuttatást. „Elhelyezett egy időkapszulát a Magyar Nemzet egy példányával. Ennyire futotta beruházások helyett ebben a ciklusban, miközben elmaradt a tényleges munkahelyteremtés.”

(magyarnarancs.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

 

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukszh300 news


árfolyam:
1 euro = 4.8426 RON
1 dollár = 4.3517 RON
100 forint = 138.86 RON
isk
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

50 éves évforduló Szretettel emlékezem volt osztálytársaimra, akikkel 50 évvel ezelőtt érettségiztem a (...)

sdx sc

Elektromos bicikli Eladó Új elektromos bicikli Garanciával . ára 4300 Ron , Alkudható . tel : 0742981286

adj fel hirdetést
noileg majus oldalt

SZAVAZÁS

Milyen gyakran olvas Ön könyvet?

szavazok

a szavazás állása
korábbi szavazatok

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Erzsike Máramarosban kötelező a védőmaszk (...)

úgy gondolják, hogy hülyeség ellen (...)

Gálfi Árpád Katalin

Szuper! Ezt kell beleverni afiatalok (...)

Kemenes Hajnalka Máramarosban kötelező a védőmaszk (...)

Miféle túlbuzgó rendelet ez? (...)

Zempléni P. Összegyűlt az egymillió aláírás a (...)

Nem a járványon múlt. Volt előtte (...)

Baratosi Csaba Guten Tag, Herr Präsident!

Szuper cikk, sajnos mind igaz es sajnos (...)

Csabi - Kivandorló Guten Tag, Herr Präsident!

Szuper cikk. Gratula! Teljes (...)

Rist Zita Újabb két koronavírusos beteget (...)

Nem alkalmazzak a testelest azert nem (...)

Kovacs Sandor Az RMDSZ álláspontja a kijárási (...)

Ez a roman nemzet mindig is arulo es (...)

Csik Tímea Magyar Költészet Napja - a (...)

Nagyon szépek a versek . Sajnálatos (...)

Monika Szinérváralja

Öröm olvasni

Juluanna és János Nagyheti és ünnepi szertartások (...)

Köszönjük szépen.

Mária Ingyen letölthető az összes Szabó (...)

Nagyon jó ötlet. Ebben a vírusos (...)

Fux Maria Vasárnapi szentmise élőben a (...)

Koszonom a felemelo es batorito (...)

Gyöngyi Kesztyűt, maszkot, (...)

Szükséges jo ötlet. Várjuk minél (...)

Maria Magdolna Kesztyűt, maszkot, (...)

Biztos sokan elfogadják ebben a (...)

Rist Zita Vasárnapi szentmise élőben a (...)

Nagyon orvendek ennek a lehetosegnek

Dencsák Éva Vasárnapi szentmise élőben a (...)

Örvendek,ott leszek

LASZLO TIVADAR A nagybányai önkormányzat (...)

ASADAR NU SE INTELEGE DE CE APAR (...)

LASZLO TIVADAR A nagybányai önkormányzat (...)

MIERT ERKESZTEK SZAMLAK A GAZTUL AZ (...)

Erika Kesztyűt, maszkot, (...)

Szupper ez nagyon jo otlet

Mária Kesztyűt, maszkot, (...)

Mulțumim. Este o idee extraordinara.

Mária Kesztyűt, maszkot, (...)

Mulțumim. Este o idee extraordinara.

r0 Hívjuk ki párbajra mr. coronavírust

talan inkabb feljunk a paniktol ,es ne (...)

András László Betiltotta a bukaresti polgármesteri (...)

Nem értem mi a székelyföldi románok (...)

Béres Éva Értékek vonzásában – (...)

Szuper jó ötlet büszke vagyok (...)

Szálka Róbert Értékek vonzásában – (...)

Megtőrni látsztik a jég ! (...)

Rist Zita Egy éves önkormányzati beszámoló - (...)

Gratulalok Pikulas, sok sikert tovabbra (...)

Marianna Neményi Székelyföldért megmozgatjuk (...)

Javaslattal élnék a Székely Nemzeti (...)

véleményt, a cikkek végén az erre kijelölt helyen, lehet írni

tmh
tajkepfesto300-200
FFE
Reklam