65 éves a Harag György Társulat

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az 1953-ban Nagybányán alakult színház, a jelenlegi szatmárnémeti Harag György Társulat november 22. és 25. között ünnepli alapításának 65. évfordulóját.


A rendezvénysorozat programjában szerepel régi, legendás előadások vetítése, könyvbemutatók és kiállításmegnyitó is. Az ünnepi hétvége részeként mutatják be a Színésznők című kocsmaszínházi előadást, visszatér a Havi Dráma SzatmárON felolvasószínházi sorozat a Paravarieté című produkcióval. bemutatják a Harag György Társulat és az idén szintén 65 éves Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház koprodukciójaként létrehozott Burundanga, avagy a baszk, a maszk meg a cucc című előadást. 

A hétvége díszvendége lesz a budapesti Nemzeti Színház a Körhinta című, Vidnyánszky Attila által rendezett előadásával. 

Az évforduló alkalmából ünnepi gálaestet is bemutatnak a Harag György Társulat egykori és jelenlegi művészei, Parászka Miklós rendezésében, amelynek keretében újabb örökös tagok avatására is sor kerül.

Az előadásokra jegyek kaphatók az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában, hétköznaponként 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között, illetve a Biletmaster online jegyértékesítő rendszerben. 

Az Északi Színház Harag György Társulata fennállásának hatvanöt éves évfordulójára rendezett ünnepségsorozat tervezett programja

 

2018. november 22. - csütörtök

19:00 - előadásvetítés - Presser Gábor - Sztevanovity Dusán - Horváth