Kk
2023. június 04.,  Bulcsú napja
árfolyam:
1 euro = 4.9633 RON
1 dollár = 293.6078 RON
100 forint = 0.056 RON

Tovább tart a csoda, a hajszállal kikapó válogatott még mindig megelőzi Angliát és Németországot

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az Európa-bajnok olaszok otthonában ugyan 2-1-re kikapott a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája A osztályának 3. csoportjában rendezett mérkőzésen, de ezúttal sem vallott szégyent. Különösen a második félidőben voltak Szoboszlaiék egyenrangú partnerei az olaszoknak, akik csak az első játékrészben játszottak úgy, ahogy azt a közönségük elvárta tőlük.


Az angolok megtanulták a leckét, és keddi találkozó után vélhetően az olaszok is így tesznek. Igaz, Harry Kane-ékkel ellentétben ők legyőztek bennünket, a találkozó egyes periódusaiban mi játszottunk veszélyesebben, és ugyanúgy lehetett volna döntetlen a mérkőzés, ahogy – igaz, ami igaz – az olaszok is nyerhettek volna nagyobb különbséggel, hiszen mindkét oldalon megvoltak ehhez a helyzetek.

Rögtön az első a második percben, amikor Gianluca Mancini fejesét kellett védenie a kezdőbe az előzetesen jelzetteknek megfelelően bekerülő Dibusz Dénesnek. Jól sikerülhetett a regeneráció az angolok elleni meccs után, Rossi ugyanis mezőnyben egyet sem változtatott. A magyar kapitány a lefújás után tartott sajtótájékoztatón ezt azzal indokolta, hogy megfelelő fizikai állapotban voltak a legjobbak. Vele ellentétben Robero Mancini a német elleni fél kezdőjét kicserélte, lehetőséget adva Nicoló Barellának, az említett Mancininek, Davide Calabriának és az új támadóreménység, a mindössze 18 éves Wilfried Gnontónak is. 

Az olasz helyzetre volt magyar válasz, de Szoboszlai Dominik a számára általában gólhelyzetet jelentő, a kapuval szemben, 20 méterről elvégzett szabadrúgása lejött a sorfalról. Pontosabban az egyik olasz könyökéről pattant le a labda – mi tagadás, láttunk már ilyenért büntetőt,de a svájci Sandro Schärer játékvezető nagyvonalúan továbbot intett. Hogy miért, azt csak ő tudja, miként a videobírós szobában ülő német szaktársai sem láttak semmi jelentenivalót.

A folytatásban aztán valóban a mieink fölé nőttek az olaszok, akik az első félidő nagy részében valóban gyorsabbak és veszélyesebbek voltak a mieinknél, és mondjuk ki, megérdemelten mehettek kétgólos előnnyel szünetre Nicoló Barella nagy lövésének, és Lorenzo Pellegrini góljának köszönhetően. Az olaszok több helyzetet is kidolgoztak, a mieink pedig ezúttal nem találták a saját játékukat, nem tudták az angolok ellen látott gyors, kreatív támadójátékot produkálni.

Ehhez képest nagyon jó volt látni, hogy a második félidőre egy elszántabb és összeszedettebb magyar csapat lépett pályára, amelyik Nagy Ádám révén rögtön a játékrész elején lövésig jutott. Politano felső lécen csattanó bődületes lövése után a csereként beálló Fiola Attila beadásába ért bele a kapitány névrokona, Gianluca Mancini, a labda pedig az olasz kapuban kötött ki.Roborto Mancini a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, nem azért volt nagyon mérges, mert játékosa öngólt vétett, hanem azért, mert egy eladott labda előzte meg az odáig vezető helyzetet. Ez viszont egyértelműen a mieink dicsérete volt, hiszen a letámadásunkkal hajszoltuk őket labdavesztésbe.

A második félidőben pályára lépők - Fiolán kívül, Styles Callum, Bolla Bendegúz, valamint az utolsó percekben beálló Ádám Martin és Vancsa Zalán - is fel tudta venni a játék ritmusát, nem lett velük lassabb, és főleg nem lett kevésbé szervezett a játékunk. Ami nagy baj lett volna, ha így van, mert a látványosan kontrákra játszó olaszok ezt könnyen kihasználhatták volna, így azonban az utolsó negyedórában már nem igen jutottak el helyzetekig az olaszok.

Külön említést érdemel a mieink közül Dibusz Dénes, aki nagyszerűen védett, több bravúrt is bemutatott, Gianluca Mancini fejesénél a 22. percben pedig egészen káprázatos munkát végzett. Marco Rossi már megmondta, hogy Gulácsi Péterrel egyenértékű kapusnak tartja Dibuszt, és a Ferencváros kapusa bizonyította, hogy nem téved a kapitány.A másik, akit név szerint kell említenünk, Vancsa Zalán, aki 17 évesen megkapta a lehetőséget az A válogatottban, és, akit Marco Rossi óriási tehetségnek nevezett a lefújást követően. Hozzátette, azért most vetette be a Manchester City által megvett fiatal játékost, mert ezúttal mindenféle nyomás nélkül léphetett pályára.

Ugyanígy nem mehetünk el szó nélkül a csapatot 90 (plusz négy-öt) percen át szünet nélkül biztató, űző-hajtó magyar szurkolótábor mellett sem. A Cesenát elfoglaló vendég drukkerek kitettek magukért, kezdve a stadionhoz történő látványos vonulástól, a meccsen bemutatott nagyszerű szurkolásig. Szinte hazai pályán érezhette magát a magyar csapat, a lefújás utáni közös Himnusz-éneklés pedig a kapitány olvasatában azt jelenti, hogy a drukkerek akkor is büszkék a magyar csapatra, ha az adott esetben éppen vereséget szenved.

A magyar szurkolókra nem lehetett panasz Cesenában semFORRÁS: AFP/MIGUEL MEDINA

Ahhoz képest, hogy sokan 0 pontot és sok-sok kapott gólt vizionáltak a Nemzetek Ligája-csoportunk sorsolását követően, a magyar válogatott - ahogy a tavaly nyári Eb halálcsoportjában - ezúttal is remekel: két forduló után második a csoportban, de ugyanúgy négy pontja van, mint az olaszoknak, miközben az angolok és a németek még nem nyertek meccset.

A divízió: 3. csoport:
Olaszország-MAGYARORSZÁG 2-1 (2-0)
Németország-Anglia 1-1 (0-0)
Az állás: 1. Olaszország 4 pont, 2. MAGYARORSZÁG 3, 3. Németország 2, 4. Anglia 1

Június 11-én szombaton utóbbiakkal csap össze a magyar válogatott, és már biztos, hogy telt ház előtt fogadhatja a németeket a Puskás Arénában. Tavaly nyáron az Eb-csoportkör utolsó fordulójában Münchenben már majdnem sikerült elkapniuk Kimmichéket, most itt van az újabb lehetőség. És azt mondjuk, persze, szép siker lenne a németek elleni diadal, de már nem is lenne világra szóló szenzáció, hiszen a magyar válogatott megmutatta, hogy képes legyőzni a legjobbakat is.


(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukkk


Kk
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

How I won the Powerball Lottery Being the winner of a multi-million dollar lottery certainly will be a life-changing event for (...)

Pénzügyi ajánlat, hogy segítsen. Finanszírozásra van szüksége otthonához, vállalkozásához, autóvásárláshoz, (...)

Gyors hitelre van szüksége? Gyors hitelre van szüksége? Üdvözlök mindenkit! Hitelnyújtási kapacitásunk 2 000 € és (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz

SZAVAZÁS

Hogyan áll hozzá a jelenlegi járványhoz?

szavazok

a szavazás állása
korábbi szavazatok
tmh
Noileg

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Lenkey Tibor SZOBORAVATÓ: Nagybányai Művésztelep (...)

Tisztelt Nagybányai Önkormányzat, (...)

Bodor Ani László Attila koncert Nagybányán

Alig várom nagyon szeretem a dalait.

Nagybánya.ro ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (37)

Köszi az észrevételét, javítva.

Dr. Valdman István ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (37)

Nem sok egy kicsit a 100 milliárd lej (...)

Nemzethy Együtt ünnepelt a nemzet!

Csak a rend kedvéért: Bár az írás (...)

Gertrude Carlson Szilveszteri kvíz-est

HITEL AJÁNLAT 200.000 Ft 800.000.000 (...)

Rist Zita Februári kvíz-est

Nagyon örvendek hogy a kedves helyen (...)

Csiki Árpád Tánczos Barna: az erdők jelentősen (...)

Nagyon szépen el tudja mondani (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

Steven Ashley Búcsús szentmise Szentháromság (...)

Binary trading has caused many people (...)

Steven Ashley Búcsús szentmise Szentháromság (...)

Binary trading has caused many people (...)

Rist Zita Ünnepi kvíz est

Ugyan 21 én lesz a Philiaban ,ugyan (...)

Farkas Éva Megbüntették uszításért a (...)

Örülök az obiektiv döntésnek, (...)

Business and Project Loans Búcsús szentmise Szentháromság (...)

Do you need a quick long or short term (...)

Mark Thomas Búcsús szentmise Szentháromság (...)

Borrow money here Fast online loans (...)

Gergely Gyula Kárpótlást kínálnak a 2020/2021-es (...)

Nesze semmi, fogd meg jól ! Ezt nagyon (...)

Levay Attila A nagybányai elkerülő gyorsút a (...)

Itt akkora a lopas, hogy soha nem fog (...)

Miklos Artur Domokos Run 2022

Köszönöm a megosztàst! Igen, (...)

Farkas Eva Meghajolni a legnagyobb magyar emléke (...)

IGY IS LEHET,EGY REMÉNY SUGÁR hogy (...)

Günther Hornung Vasárnapi szentmisék rendje (...)

A szentmisek a templom Facebook (...)

mariakovac Szilveszteri kvíz-est

A sürgős egyének közötti kölcsön (...)

mariakovac Szilveszteri kvíz-est

A sürgős egyének közötti kölcsön (...)

mariakovac Szilveszteri kvíz-est

Hitel ajánlat között az egyes komoly (...)

mariakovac Szilveszteri kvíz-est

Súlyos kölcsönök magánszemélyek (...)

mariakovac Szilveszteri kvíz-est

Hirdetés leírása Jó napot, Mr (...)

véleményt, a cikkek végén az erre kijelölt helyen, lehet írni

Reklam
Reklam
Kk
banyavidek