rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Tovább tart a csoda, a hajszállal kikapó válogatott még mindig megelőzi Angliát és Németországot

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Az Európa-bajnok olaszok otthonában ugyan 2-1-re kikapott a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája A osztályának 3. csoportjában rendezett mérkőzésen, de ezúttal sem vallott szégyent. Különösen a második félidőben voltak Szoboszlaiék egyenrangú partnerei az olaszoknak, akik csak az első játékrészben játszottak úgy, ahogy azt a közönségük elvárta tőlük.


Az angolok megtanulták a leckét, és keddi találkozó után vélhetően az olaszok is így tesznek. Igaz, Harry Kane-ékkel ellentétben ők legyőztek bennünket, a találkozó egyes periódusaiban mi játszottunk veszélyesebben, és ugyanúgy lehetett volna döntetlen a mérkőzés, ahogy – igaz, ami igaz – az olaszok is nyerhettek volna nagyobb különbséggel, hiszen mindkét oldalon megvoltak ehhez a helyzetek.

Rögtön az első a második percben, amikor Gianluca Mancini fejesét kellett védenie a kezdőbe az előzetesen jelzetteknek megfelelően bekerülő Dibusz Dénesnek. Jól sikerülhetett a regeneráció az angolok elleni meccs után, Rossi ugyanis mezőnyben egyet sem változtatott. A magyar kapitány a lefújás után tartott sajtótájékoztatón ezt azzal indokolta, hogy megfelelő fizikai állapotban voltak a legjobbak. Vele ellentétben Robero Mancini a német elleni fél kezdőjét kicserélte, lehetőséget adva Nicoló Barellának, az említett Mancininek, Davide Calabriának és az új támadóreménység, a mindössze 18 éves Wilfried Gnontónak is. 

Az olasz helyzetre volt magyar válasz, de Szoboszlai Dominik a számára általában gólhelyzetet jelentő, a kapuval szemben, 20 méterről elvégzett szabadrúgása lejött a sorfalról. Pontosabban az egyik olasz könyökéről pattant le a labda – mi tagadás, láttunk már ilyenért büntetőt,de a svájci Sandro Schärer játékvezető nagyvonalúan továbbot intett. Hogy miért, azt csak ő tudja, miként a videobírós szobában ülő német szaktársai sem láttak semmi jelentenivalót.

A folytatásban aztán valóban a mieink fölé nőttek az olaszok, akik az első félidő nagy részében valóban gyorsabbak és veszélyesebbek voltak a mieinknél, és mondjuk ki, megérdemelten mehettek kétgólos előnnyel szünetre Nicoló Barella nagy lövésének, és Lorenzo Pellegrini góljának köszönhetően. Az olaszok több helyzetet is kidolgoztak, a mieink pedig ezúttal nem találták a saját játékukat, nem tudták az angolok ellen látott gyors, kreatív támadójátékot produkálni.

Ehhez képest nagyon jó volt látni, hogy a második félidőre egy elszántabb és összeszedettebb magyar csapat lépett pályára, amelyik Nagy Ádám révén rögtön a játékrész elején lövésig jutott. Politano felső lécen csattanó bődületes lövése után a csereként beálló Fiola Attila beadásába ért bele a kapitány névrokona, Gianluca Mancini, a labda pedig az olasz kapuban kötött ki.Roborto Mancini a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, nem azért volt nagyon mérges, mert játékosa öngólt vétett, hanem azért, mert egy eladott labda előzte meg az odáig vezető helyzetet. Ez viszont egyértelműen a mieink dicsérete volt, hiszen a letámadásunkkal hajszoltuk őket labdavesztésbe.

A második félidőben pályára lépők - Fiolán kívül, Styles Callum, Bolla Bendegúz, valamint az utolsó percekben beálló Ádám Martin és Vancsa Zalán - is fel tudta venni a játék ritmusát, nem lett velük lassabb, és főleg nem lett kevésbé szervezett a játékunk. Ami nagy baj lett volna, ha így van, mert a látványosan kontrákra játszó olaszok ezt könnyen kihasználhatták volna, így azonban az utolsó negyedórában már nem igen jutottak el helyzetekig az olaszok.

Külön említést érdemel a mieink közül Dibusz Dénes, aki nagyszerűen védett, több bravúrt is bemutatott, Gianluca Mancini fejesénél a 22. percben pedig egészen káprázatos munkát végzett. Marco Rossi már megmondta, hogy Gulácsi Péterrel egyenértékű kapusnak tartja Dibuszt, és a Ferencváros kapusa bizonyította, hogy nem téved a kapitány.A másik, akit név szerint kell említenünk, Vancsa Zalán, aki 17 évesen megkapta a lehetőséget az A válogatottban, és, akit Marco Rossi óriási tehetségnek nevezett a lefújást követően. Hozzátette, azért most vetette be a Manchester City által megvett fiatal játékost, mert ezúttal mindenféle nyomás nélkül léphetett pályára.

Ugyanígy nem mehetünk el szó nélkül a csapatot 90 (plusz négy-öt) percen át szünet nélkül biztató, űző-hajtó magyar szurkolótábor mellett sem. A Cesenát elfoglaló vendég drukkerek kitettek magukért, kezdve a stadionhoz történő látványos vonulástól, a meccsen bemutatott nagyszerű szurkolásig. Szinte hazai pályán érezhette magát a magyar csapat, a lefújás utáni közös Himnusz-éneklés pedig a kapitány olvasatában azt jelenti, hogy a drukkerek akkor is büszkék a magyar csapatra, ha az adott esetben éppen vereséget szenved.

A magyar szurkolókra nem lehetett panasz Cesenában semFORRÁS: AFP/MIGUEL MEDINA

Ahhoz képest, hogy sokan 0 pontot és sok-sok kapott gólt vizionáltak a Nemzetek Ligája-csoportunk sorsolását követően, a magyar válogatott - ahogy a tavaly nyári Eb halálcsoportjában - ezúttal is remekel: két forduló után második a csoportban, de ugyanúgy négy pontja van, mint az olaszoknak, miközben az angolok és a németek még nem nyertek meccset.

A divízió: 3. csoport:
Olaszország-MAGYARORSZÁG 2-1 (2-0)
Németország-Anglia 1-1 (0-0)
Az állás: 1. Olaszország 4 pont, 2. MAGYARORSZÁG 3, 3. Németország 2, 4. Anglia 1

Június 11-én szombaton utóbbiakkal csap össze a magyar válogatott, és már biztos, hogy telt ház előtt fogadhatja a németeket a Puskás Arénában. Tavaly nyáron az Eb-csoportkör utolsó fordulójában Münchenben már majdnem sikerült elkapniuk Kimmichéket, most itt van az újabb lehetőség. És azt mondjuk, persze, szép siker lenne a németek elleni diadal, de már nem is lenne világra szóló szenzáció, hiszen a magyar válogatott megmutatta, hogy képes legyőzni a legjobbakat is.


(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Dominique 2023.07.12 08:11:09
Sunt doamna DOMINIQUE DELLENBACH, femeie de afaceri de origine franceza si cu domiciliul in Franta. Pentru a lupta împotriva sărăciei și excluziunii bancare, vă ofer online: - împrumuturi comerciale -Imprumuturi personale - Finantare imprumuturi - Cr / Sunt doamna DOMINIQUE DELLENBACH, femeie de afaceri de origine franceza si cu domiciliul in Franta. Pentru a lupta împotriva sărăciei și excluziunii bancare, vă ofer online: - împrumuturi comerciale -Imprumuturi personale - Finantare imprumuturi - Cr 2023.07.12Sunt doamna DOMINIQUE DELLENBACH, femeie de afaceri de origine franceza si cu domiciliul in Franta.

Pentru a lupta împotriva sărăciei și excluziunii bancare, vă ofer online:

- împrumuturi comerciale

-Imprumuturi personale

- Finantare imprumuturi

- Credite imobiliare

Vă putem oferi un preț între 5.000 € și 60.000.000 € la o rată redusă de 0,80% până la 2% pentru petrecerea de sfârșit de an în această perioadă a crizei de sănătate prin care trecem.

Ești bărbat sau femeie de afaceri. Dacă aveți preocupări de management financiar sau dacă nu aveți fondurile necesare pentru a începe propria afacere. Dacă aveți nevoie de un împrumut pentru a stinge datorii sau pentru a vă plăti facturile. Aveți un scor de credit scăzut și astfel vă achitați datorii sau vă plătiți facturile. Ai probleme cu creditele și îți este greu să obții împrumuturi de la bănci sau alte instituții financiare. Dacă aveți nevoie de un împrumut pentru a vă finanța proiectele.

Rata dobânzii la credit este de 0,80% pe întregul credit, iar condițiile ofertei de credit sunt foarte simple. Împrumuturile solicitate se obțin în termen de 72 de ore de la

magazie de dosare.

Oferta mea este serioasa, o veti putea realiza prin procedura care este procedura legala de acordare a creditelor intre persoane fizice.

Contactați-mă astăzi și spuneți-mi suma de bani pe care doriți să o împrumutați.

Adresa mea de e-mail este: dellenbach.dominique1964@gmail.com / TELEGRAM: +33774080645 / TEL/ Whatsapp: +33774080645

Că în zilele noastre există mai mult impact al falsurilor care sunt făcute să creadă în întreaga lume că sunt o structură cinstită, dar în realitate acestea sunt doar falsuri și hash-uri false, doar pentru a abuza de orice și nimic pentru a înșela oamenii care au nevoie urgentă de satisface nevoile lor personale.

Așadar, pentru a evita toți acești parametri, am dorit să vă însoțim în cadrul financiar astfel încât să aveți o soluție adecvată la problemele dumneavoastră financiare care continuă să crească peste noapte.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să specificați suma și durata rambursării creditului dumneavoastră.
Cordial,


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek