Kk
2023. június 04.,  Bulcsú napja
árfolyam:
1 euro = 4.9633 RON
1 dollár = 293.6078 RON
100 forint = 0.056 RON

A Ferrari bemutatta autóját, amellyel visszatérne az élmezőnybe

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Bár egy kiszivárgott kép miatt már nem számít nagy újdonságnak, hivatalosan most leplezték le a Ferrari 2022-es autóját, az F1-75-öst. A maranellói istállónál nem titkolt célkitűzés, hogy az új versenygéppel ismét a győzelmekért harcoljanak.


Normál esetben a Ferrari bemutatóját előzi meg a legnagyobb várakozás, ám az izgalmakat némileg csökkentette, hogy szerdán kiszivárgott egy fotó, amiről már akkor sejteni lehetett, hogy a Scuderia új autója látható rajta. Hivatalosan azonban csak most leplezték le az új szabályok szerint épített versenygépet egy online ceremónia keretében. 

A mezőny tíz csapatából talán a Ferraritól várják a legjobban a fejlődést azok után, hogy az elmúlt két év nagy részét a középmezőnyben töltötték. Ha a maranellói istálló zsinórban a harmadik győzelem nélküli szezonját hozza le, az olasz média és a szurkolók alighanem fejeket fognak követelni, és valószínű, hogy a csapatvezetés egyes tagjai igencsak veszélyben érezhetik magukat.

A Ferrari 2019-ben még a 2. helyen végzett a konstruktőri bajnokságban, 2020 elején azonban kiderült, hogy minden bizonnyal szabálytalan motort használtak, és az FIA új erőforrás építésére kötelezte őket. Ennek a következményeit szenvedték meg az elmúlt két idényben, főleg ami a két évvel ezelőtti szezont illeti, amikor visszacsúsztak a 6. pozícióba a pontversenyben. Tavaly egyértelműen látszott a fejlődés, és végül a McLarent megelőzve, a pontverseny 3. pozíciójában zártak.

A Mercedestől és a Red Bulltól azonban még mindig nagyon messze voltak, ám a forradalmi szabályváltozással alighanem nekik van a legnagyobb esélyük utolérni, vagy akár felülmúlni a tavalyi év két élcsapatát, Utóbbi csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, az olasz alakulat nem okoz csalódást. „A Ferrari minden jel szerint elég korán kezdte [az új autó tervezését], és sok pozitív hír érkezett Maranello felől, szóval egészen biztos, hogy nem szabad alábecsülni őket” – nyilatkozta a RacingNews365.com-nak.

A brit szakember kollégája, a Ferrarit irányító Mattia Binotto nemrég elárulta, az F1 történetének legsikeresebb alakulata rengeteg innovatív megoldással készült,és ezt később Carlos Sainz is megerősítette. Az erőforráson szintén sokat módosítottak, miután a jelenlegi előírások szerint az üzemanyagnak most már 10 százaléknyi üzemanyagot kötelezően tartalmaznia kell. A svájci szakember úgy véli, motorfronton is előre fognak lépni. 

A Ferrari SF-75-ösFORRÁS: FERRARI

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Sainzcal és Charles Leclerc-rel vágnak neki a szezonnak. A spanyol pilóta 2021-ben meglepetésre legyőzte csapattársát, és jó teljesítményének köszönhetően könnyen lehet, hogy hamarosan meghosszabbítják az év végén lejáró szerződését. A monacói versenyzőnek ilyesmivel egyelőre nem kell foglalkoznia, hiszen bő két évvel ezelőtt 2024-ig írt alá a csapattal.

Sokkal szélesebb az autó a többinél

Ahogyan arra számítani lehetett, az autó megegyezik a kiszivárgott fotón láthatóval. Ennek megfelelően a fekete nagyobb szerepet kap, többek között az első és a hátsó szárny is ilyen színű. Szintén meg lehetett állapítani, hogy a Ferrari a többieknél jóval szélesebb oldalszekrények mellett tette le a voksát.

A csapatfőnök mellett a két pilóta vett részt a bemutatón, és mind Leclerc, mind Sainz lelkesen beszélt az idei versenygépéről. „Imádom – kezdte a monacói versenyző. – Nagyon tetszik, és még jobban fog, ha gyors lesz a pályán. A kinézete magával ragadó.”

A 24 éves pilóta hozzátette, a kocsi szerinte a sötétebb árnyalattól is agresszívebbnek hat, Sainz pedig egyetértett csapattársával. „Agresszívnek, forradalminak néz ki, és gyönyörű is. Ahogy Charles említette, remélem, hogy gyors lesz.”

Binotto ezt követően kiemelte az autó egyes részeit. Az elejével kezdte, hiszen már ezen a ponton is jelentősen eltér a tavalyi változathoz képest. „Hatalmas – reagált Leclerc, amikor főnöke az autó orráról beszélt. – Nincsenek tartópillérei a szárnynak, ahogyan korábban, ez furcsa látvány. Eléggé megváltozott a kocsi.”

Ezt követően szóba kerültek a 18 colos felnire szerelt abroncsok, amelyeket elöl nyomó-, hátul vonórudas felfüggesztéssel rögzítettek az autóhoz, és amelyek szintén látványos változást hoznak a sportágba. „Már kipróbáltuk őket tavaly, és úgy érzem, a jó irányba mozdultunk – fogalmazott Sainz. – Lesz lehetőségünk keményebben nyomni a gázt és támadni a futamokon, szorosabbá válhat a versenyzés. A kérdés, hogy mennyire fogunk kilátni a hatalmas kerekektől, mennyit fognak kitakarni. Az utcai pályákon nehezebb lesz vezetni.” 

A Ferrari a többi csapathoz hasonlóan már a tavalyi abu-dzabi tesztelésen kirpóbálhatta a 18 colos abroncsokatFORRÁS: ZAK MAUGER / LAT IMAGES/MOTORSPORT IMAGES/ZAK MAUGER

Binotto úgy véli, „a motor körüli részeken a legfeltűnőbbek a változások, a szabályok itt hagyták a legnagyobb mozgásteret”. Erre reagálva Leclerc kijelentette, hogy ez a kedvenc része a kocsin, és látható, hogy mennyire sokat foglalkoztak vele, és mennyire „extrém megoldás született”.

A maranellóiak csapatfőnöke a motorról is ejtett néhány szót, amelyetől jelentős javulást várnak „Az elrendezése megváltozott, főleg a hűtési rendszeré – magyarázta. – Sokat dolgoztunk az erőforráson nemcsak tavaly, hanem télen is, mert tudjuk, hogy kulcsfontosságú elem. Rengeteg innovációt alkalmaztunk a motornál, továbbfejlesztettük a hibrid komponenseket is.”

„Szívünket-lelkünket beletettük ebbe az autóba – foglalta össze a felkészülést Binotto. – Büszke vagyok az F1-75 tervezésébe fektetett munkára. Benne volt a tudásunk, a kreativitásunk, az elszántságunk. A végeredményt bátor megoldásnak nevezem, mert a szabályok értelmezésénél megpróbáltunk kilépni a keretből. Tudjuk, hogy magasak az elvárások, és hogy az elmúlt években az eredményeink nem voltak méltók a hírnevünkhöz. Új irányba indultunk el 2019-ben, s bár voltak nehezebb pillanatok, a csapat erősebbé, egységesebbé vált. Szeretném, hogy az F1-75 készen álljon a harcra a pályán, hogy minden nagydíjon felvegyük a küzdelmet az ellenfelekkel, a legjobbak akarunk lenni.”

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukkk


Kk
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szilárd és megbízható pénzügyek Használja ki ezt a nagyszeru lehetoséget és szerezzen megbízható pénzügyi kölcsönt 500 000 (...)

kölcsönt ajánlok Helló mindenki. Bokor Tamás vagyok, magánkölcsönzo. 10 millióig magánszemélyi kölcsönt (...)

How I won the Powerball Lottery Being the winner of a multi-million dollar lottery certainly will be a life-changing event for (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz

SZAVAZÁS

Hogyan áll hozzá a jelenlegi járványhoz?

szavazok

a szavazás állása
korábbi szavazatok
tmh
Noileg

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Hilary Knight Búcsús szentmise Szentháromság (...)

Lost Your Cryptos? You Want To Recover (...)

Hilary Knight Búcsús szentmise Szentháromság (...)

Lost Your Cryptos? You Want To Recover (...)

Lenkey Tibor SZOBORAVATÓ: Nagybányai Művésztelep (...)

Tisztelt Nagybányai Önkormányzat, (...)

Bodor Ani László Attila koncert Nagybányán

Alig várom nagyon szeretem a dalait.

Nagybánya.ro ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (37)

Köszi az észrevételét, javítva.

Dr. Valdman István ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (37)

Nem sok egy kicsit a 100 milliárd lej (...)

Nemzethy Együtt ünnepelt a nemzet!

Csak a rend kedvéért: Bár az írás (...)

Gertrude Carlson Szilveszteri kvíz-est

HITEL AJÁNLAT 200.000 Ft 800.000.000 (...)

Rist Zita Februári kvíz-est

Nagyon örvendek hogy a kedves helyen (...)

Csiki Árpád Tánczos Barna: az erdők jelentősen (...)

Nagyon szépen el tudja mondani (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

keziahron Szilveszteri kvíz-est

Hello Ms/Mr Finanszírozásra van (...)

Steven Ashley Búcsús szentmise Szentháromság (...)

Binary trading has caused many people (...)

Steven Ashley Búcsús szentmise Szentháromság (...)

Binary trading has caused many people (...)

Rist Zita Ünnepi kvíz est

Ugyan 21 én lesz a Philiaban ,ugyan (...)

Farkas Éva Megbüntették uszításért a (...)

Örülök az obiektiv döntésnek, (...)

Business and Project Loans Búcsús szentmise Szentháromság (...)

Do you need a quick long or short term (...)

Mark Thomas Búcsús szentmise Szentháromság (...)

Borrow money here Fast online loans (...)

Gergely Gyula Kárpótlást kínálnak a 2020/2021-es (...)

Nesze semmi, fogd meg jól ! Ezt nagyon (...)

Levay Attila A nagybányai elkerülő gyorsút a (...)

Itt akkora a lopas, hogy soha nem fog (...)

Miklos Artur Domokos Run 2022

Köszönöm a megosztàst! Igen, (...)

Farkas Eva Meghajolni a legnagyobb magyar emléke (...)

IGY IS LEHET,EGY REMÉNY SUGÁR hogy (...)

Günther Hornung Vasárnapi szentmisék rendje (...)

A szentmisek a templom Facebook (...)

mariakovac Szilveszteri kvíz-est

A sürgős egyének közötti kölcsön (...)

mariakovac Szilveszteri kvíz-est

A sürgős egyének közötti kölcsön (...)

mariakovac Szilveszteri kvíz-est

Hitel ajánlat között az egyes komoly (...)

véleményt, a cikkek végén az erre kijelölt helyen, lehet írni

Reklam
Reklam
Kk
banyavidek