Argentína kiszenvedte, 24 év után vb-döntős

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Gyötrelmes 120 perc és 0-0 után a tizenegyespárbajban kettőt is hibáztak a hollandok a világbajnokság elődöntőjében, Tim Krul most nem lehetett ott a kapuban. Argentína legutóbb is a németekkel döntőzött, 1990-ben kikaptak.


A hollandok kezdőcsapatában ismét ott volt De Jong, a gyomorpanaszoktól szenvedő Van Persie is tudott kezdeni, az argentinoknál Enzo Perez került a középpályára, és maradt Biglia is, Di María viszont sérülése miatt nem játszhatott. 

Az első percekben Robben volt a legaktívabb holland, ahogy arra számítani lehetett. Az argentin tizenhatoson belül csak ketten tudták megállítani, majd néhány perccel később lesen fogták meg, egy eladott argentin labda után is volt egy lehetősége, ezt mellé vágta. 

A 13. percben  az argentinok kaptak szabadrúgást, miután Perezt borította fel Vlaar a holland tizenhatos előtt. Messi tizennyolcról lőtt, a sorfal mellett elcsavarta, Cillessen védte a kemény lövést. Maradtak támadásban az argentinok, a jobb szélen próbáltak a védelem mögé kerülni, a hollandok jól zárták a területet, amikor meg Lavezzi átverekedte magát az ellenfélen, akkor a beadás volt pontatlan.

Mindenesetre az argentinok jóval aktívabbak voltak, mint a korábbi meccseiken, több gyors támadást vezettek A 24. percben meg is lehetett volna a vezetés, egy szöglet után Garay viszonylag tisztán fejelhetett, nem sokkal ment fölé, a mozdulat nem volt az igazi. 

Van Gaal csapata nem nagyon erőltette a játékot, ők egy hosszabbítás és egy tizenegyespárbaj után érkeztek az elődöntőbe, mintha spóroltak volna az erővel. Kicsit el is aludtak a 36. percben, amikor Lavezzinek lőtték be a labdát a védők mögé, a támadó elérte, középre adott, Higuaínnak nem sikerült kapura lőnie. 

A török Cakir játékvezető is hasonló mentalitásban vezette a meccset, mint előtte sokan, több kemény belépőt elengedett, csak a 44. percben adott lapot Martins Indi sokadik szabálytalansága után, a védő azelőtt sokszor gondba került a védelem bal szélén. A szünetben le is kapta Van Gaal, Janmaat jött a helyére. 

A holland közönség először az 50. percben fütyülte ki csapatát, amikor Sneijder méterekkel fölé vágott egy szabadrúgást. Az argentinok sem vitték túlzásba, Messi próbálkozott néhány megindulással, a tizenhatos előtt rendre körbevették és megállították a hollandok. Van Gaal a 61. percben pályára küldte a középpályás Clasie-t, a korábban sérült De Jong helyett érkezett. 

A holland szövetségi kapitány a Costa Rica elleni negyeddöntőben a hosszabbítás második félidejéig csak egyet cserélt, most már egy óra után ellőtt két lehetőséget. Igazán komoly helyzetre a 75. percig kellett várni, egy argentin labdaszerzés után jött egy jó Higuaín-passz a holland ötös elé, Perez vetődve belekotor a labdába, csak az oldalhálót találta el. 

A hajrára jött a sérülés miatt több meccset kihagyó Agüero Higuaín helyére, Perezt pedig Palacio váltotta. Messi nem sokkal később helyzetbe is hozta Agüerót, de a csatár elszórakozta a lövést. A hollandoknak a végén volt a legnagyobb helyzetük, a 91. percben Robben tört be a védők között, már pont lőtt volna az ötös mellől, de Mascherano szerelni tudta az utolsó pillanatban. Megnyomták a végét, gólt így sem sikerült szerezniük, jött a hosszabbítás, miután mindössze tíz kapura lövés volt a rendes játékidőben. 

Robbenen nem látszott meg, hogy zsinórban második hosszabbításos meccsét játssza, a  97. percben is megkavarta az argentin védelmet, aztán később laposan bombázott, Romero fogta. A többieknek nagyon nem ment, Sneijder és Kuyt hiába ívelgette befelé a labdákat. Vlaar hátul kiemelkedően játszott, csak jó szerelése volt, több labdát is szerzett. Az argentinok is kezdtek elfogyni, az egyetlen értékelhető megmozdulásuk a 110. percben volt, amikor Palacio veszélyesen ívelt középre. 

A hosszabbítás második félidejében már főleg vagdalkozás volt, Mascheranót kiütötték, Kuyt ütközte le vállal, csoda volt, hogy az összes foga megmaradt. A 115. percbenjöhetett volna az argentin gól, Palacio ugrott ki a védők között, a magas labdát egyből kapura fejelte nyolc méterről, Cillessen simán leszedte. A végére felpörögtek az argentinok, Messi elment a jobb szélen, középre adott, Maxi Rodriguez kapásból lőtt, de semmi erő nem volt benne, gond nélkül fogta a holland kapus.

A vége 0-0 lett, jöhettek a tizenegyesek, a hollandoknak zsinórban a második, az argentinoknak először a vb-n, és most a Costa Rica-iak ellen kettőt védő Krullal sem kellett szembenézniük. 

Lejátszás

Netherlands 0-0 Germany (2-4) ~ All Penalty & Highlights

A hollandok kezdték, a védő Vlaar pocsékul rúgta, Romero kifogta. Messi jött, magabiztosan bebelsőzte. Robben két lépésről a sarokba lőtte a következőt, az argentin Garay bebombázta erőből. Sneijder már hibázott a következőnél, a kapu jobb oldalába lőtt volna, Romero odaért. Agüero ugyanoda rúgta, ez bement. De nem volt még vége, mert Kuyt begurította a hollandokét. Maxi Rodriguez eldönthette a továbbjutást, Cillessen ugyan beleért, de a labda bement, ezzel eldőlt, hogy Argentína döntős. 

A meccs embere: Sergio Romero

A dél-amerikaiak huszonnégy év után jutottak ismét a döntőbe, akkor pont a németektől kaptak ki, vasárnap megint velük találkoznak. A hollandoknak nem jött össze a döntő, ahogy négy éve, a házigazda brazilokkal meccselnek majd a bronzmeccsen. 


Elődöntő:
Argentína-Hollandia 0-0 - büntetőkkel: 4-2
Sao Paulo, Corinthians Aréna 62 ezer néző, v.: Cüneyt Cakir (török)
sárga lap: Demichelis (49.), illetve Martins Indi (45.), Huntelaar (105.)

(sportgeza.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

 

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukidea 2016


árfolyam:
1 euro = 4.7556 RON
1 dollár = 4.2732 RON
100 forint = 143.8 RON
isk
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Itt van befektetési lehetőség Szeretne extra jövedelmet keresni? Ha igen, keressen tovább. Az (AMAZON INVESTMENT CORPORATION) (...)

Befektetés: 500 euró, és 5000 euró nyereség Itt van befektetési lehetőség az Ön számára, hogy kevesebb mint 500 eurót fektessen be, és (...)

Fektessen be és nyereséges megtérülést kapjon 7-10 napon belül Kint vagy, és nem tudja, melyik programba fekteti be ezt a kis összeget, és rövid időn belül (...)

adj fel hirdetést
KH

SZAVAZÁS

Milyen gyakran olvas Ön könyvet?

szavazok

a szavazás állása
korábbi szavazatok

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

joumngof2 A Szatmári Római Katolikus (...)

Предположим, вы (...)

András László A szenátuson átment a Trianon napról (...)

Az egész román elitről lesújtó a (...)

vigili Szatmárnémetiből is közvetlen (...)

Nagyon örülök neki, így (...)

jkgabor A Colonello is csatkozik a Nagy (...)

Mi az ,hogy Mateszlka, jottek volna (...)

Földházi István FF2019: Sárospatak Nagybányán - (...)

A 8KOR mért nem?

Hajnalka Vida Gábor: Erdélyben minden tabu

Nagyon megérintett, sok mindent (...)

Hajnalka Félmaraton a Főtér Fesztivál 2019-en

Nem kellett volna vajon hamarabb (...)

Sándorné Szekeres Hunyadi János szobrot avatnak (...)

Én nagyon örülök neki. Akkor is a (...)

Debreczeni Mihály Részleges holdfogyatkozás Nagybányán

Napfogyatkozás, mint a címben vagy (...)

Várady László Filmvetítés Máramarosszigeten

Helyesebb lenne a Zeneiskola előadói (...)

Penkov Dániel 45 éve hunyt el „a színek és a (...)

Kedvenc festőművészem Mikola (...)

Hajnalka A Koltói Kamarakórus is fellép a (...)

Gratulálok a koltóiaknak. Sikeres (...)

Csiki Árpád Winkler Gyula: május 26-án arról (...)

Winkler Iuliu 'úr' mindenről beszél, (...)

Dr. Csomai Miklós Egy napra Erdélybe költözik az EU (...)

Ahol Junker van, ott nem születhet (...)

seresterezia@yahoo.com Meghalt Elekes Emma, Szatmár (...)

Nyugodjon bekeben szatmari kozonseg (...)

vgá A szatmári színház második (...)

Kéz- és lábtörést!

rmdsz és szervezők Ünnepeljük EGYÜTT március 15-ét!

Kedves Zita! A fellépők megvoltak (...)

cotos 15 éves a Nagybánya.ro

Gratulálok. Kitartást, mert szükség (...)

Rist Zita Hajnalka Ünnepeljük EGYÜTT március 15-ét!

Velemenyem szerint, a musor utanra az (...)

Ambrus István mkl 25. születésnapját ünnepelte a (...)

A cikkbeni nyugdíjas klubok (...)

Erika Miért lassú a gyorsposta?

Az semmi,de egy levél Kolozsvárra 6 (...)

Margit Kovácsné Kerek évfordulók 2019-ben – Ady (...)

Fantasztikus gyűjtemény.Lenne mit (...)

Andrew emmanuel úr Kelemen: az RMDSZ tagja lenne egy (...)

Itt van az én nagy mesterem, aki ma az (...)

Var Gabi Elhunyt Makara György

Nekem is kedvenc tanaraim kozze (...)

varga gábor Szilveszteri kabaré

Egy nagy kalappal!

Szürte.ung. megye Megszavazta az EP a romániai (...)

EU. Mostanra rendszerszerüen (...)

vgá "S mi vagyok én, kérded " - (...)

egy nagy kalappal!

vgá Novemberi kvíz-est

egy nagy kalappal!

Luxné Dr. Vincze Judit Megvásárolható: GENIUS LOCI

Nagyon szeretném a kiadványt (...)

Luxné Dr. Vincze Judit Megvásárolható: GENIUS LOCI

Nagyon szeretném a kiadványt (...)

véleményt, a cikkek végén az erre kijelölt helyen, lehet írni

tmh