rmdsz 1
2024. április 16., kedd Csongor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Jó hangulatban zajlott a Koltón megrendezett megyei böllérverseny

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Sikeresen ért véget az RMDSZ Máramaros megyei szervezete által rendezett első böllérverseny szombaton. Ennek célja a hagyományok ápolása mellett a megye magyar közösségeinek összekovácsolása is volt.


Idén összesen hét csapat jelentkezett a versenyre, melynek első díjazottja Hosszúmező csapata lett. A Tisza-parti egykori koronaváros vezetője, R. Fekete Lajos polgármester a díjátadó után elmondta: csapata szívét lelkét beleadta, ezért is örülnek nagyon az első helyezésnek. 

A böllérverseny második helyezettje Szinérváralja lett, a harmadik pedig Koltó mangalicatenyésztő csapata lett. Különdíjat kapott Nagybánya és Szamosardó-Monó szervezeteinek csapata is. A háromtagú zsűri döntése az elkészült májas- és véreshurka, kolbász és toroskáposzta megkóstolása után született meg, de számított a gyorsaság és szervezettség is.  

Pintér Zsolt a szervezők nevében mondott köszönetet Csendes Lajosnak, Koltó polgármesterének, Sebők Zoltán alpolgármesternek és Csolti Ferencnek, az RMDSZ koltói szervezete elnökének, amiért otthont biztosítottak a rendezvénynek és oroszlánrészt vállaltak a szervezésből.

Az esős idő ellenére sokan ellátogattak a rendezvény helyszínére, ahol az elkészült ínyencségeket mindenki megkóstolhatta.

A rendezvényen kulturális esemény is volt, amelyet az eső miatt a kultúrotthonban tartottak. A koltói, monói és hosszúmezői fellépő diákok és felnőttek által bemutatott előadássorozat közös karácsonyfadíszítéssel és gyermekek megajándékozásával zárult a koltói kastély parkjában.

2023-ban az RMDSZ által szervezett böllérversenyt a nyertes csapat településén, vagyis Hosszúmezőn rendezik meg.

  

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

G7global1@proton.me A refinery in Kazakhstan,Qatar and Russia have product allocation for D2, D6, ESPO, JET A1, JP54 (...)

My company offer loans at low interest rates of 2% My company offer loans at low interest rates of 2%. The company is registered with the ministry of (...)

Hitel- és pénzügyi segítség online Jó nap, Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, pénzügyi helyzetétől függetlenül, hitelünk (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek