rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Szélesre tártuk a kapukat

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Beszámoló a Teleki-kastélyban szervezett interaktív múzeumlátogatásról.


Sokáig törtük a fejünket azon, hogy milyen rendezvényt szervezzünk a Teleki-kastélyban. Kiindulásképpen a hetedikesekkel ellátogattunk a kastélyban működő múzeumba. Kiderült, hogy olyan hetedikes is van, aki most járt először a kastélyban, sokan már voltak ugyan a szüleikkel, barátaikkal, de csak úgy végigszáguldottak a termeken, hiszen a múzeumlátogatás olyan uncsi dolog.   

Mi, a Teleki-kastély őrei, viszont tudtuk, hogy mennyi érdekes, izgalmas dolog rejtőzik a falak között. Teremtsünk tehát olyan helyzetet, hogy a látogatók is felfedezhessék ezeket, vegyenek részt tevékenyen a múzeum megismerésében! Jöjjenek, keressenek, kutassanak a tárlókban, menjenek közel a kiállított tárgyakhoz, lépjenek pár lépést hátra és onnan figyeljenek meg egy képet, barátkozzanak meg a családfával, és tanuljanak meg olvasni belőle! 

Így történt tehát, hogy november 25-26-án szélesre tártuk a kapukat, és hét kastélyőr hét helyszínen  interaktív múzeumlátogatást szervezett a felfedezni vágyó, kíváncsi látogatók számára a koltói Teleki-kastélyban. Családok és 4-5 fős csapatok jelentkezését vártuk az eseményre. Előtte összeállítottunk egy túravezető füzetecskét, ez irányította és kísérte a bátor felfedezőket. 22 család vagy csapat, közel száz ember jött el, és járta végig a termeket. 

A kétnapos múzeumlátogatás záróünnepére szombaton este 6 órától került sor a konferenciateremben. Mesét mondott Kádár Csenge és Mihaly Antonio, és levetítettük a szintén diákjaink által készített Petőfi él! A költő kultusza Koltón című kisfilmet. A vetélkedő családok, csapatok közül sorshúzás alapján heten ajándékcsomagot is kaptak. A záróünnep után a résztvevők egy sütemény meg egy pohár forró tea vagy üdítő mellett kötetlenül beszélgethettek, megoszthatták egymással a kastélylátogatás élményeit.

Köszönjük a lelkes támogatóknak a rendezvény megszervezésében és lebonyolításában nyújtott segítséget: Koltó Község Önkormányzatának, az Agapé Alapítványnak, a Petőfi Sándor Általános Iskolának és Csendes Csaba ajándékboltjának! 

Kedves múzemlátogatók! Köszönjük a bizalmat, köszönjük, hogy velünk tartottatok! 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek