rmdsz
2024. június 15., szombat Jolán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A PNL törvénytervezetet készül benyújtani a készpénzfizetési korlát eltörléséről

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) törvénytervezetet nyújt be a készpénzfizetési korlát eltörléséről - jelentette ki hétfőn a képviselőház plénumában az alakulat egyik törvényhozója.


Adrian Felician Cozma bejelentése szerint a liberális frakció korrigálni fogja a Ciolacu-kabinet által parlamenti felelősségvállalással elfogadott törvénycsomagba "becsúszott hibát", és jogszabályjavaslatot kezdeményez a készpénzfizetési korlátok eltörléséről. Hozzátette, a polgároknak alkotmányos joguk saját belátásuk szerint költeni el a pénzüket.

A PNL és a szenátus elnöke, Nicolae Ciucă hétfőn azt nyilatkozta, a készpénzfizetés korlátozását haladéktalanul felül kell vizsgálni, mert az ország bankautomata-hálózata jelenlegi formájában nem bírná meg az intézkedést. Azt is elmondta, hogy "a kezdetektől" ellenezte a készpénzfizetés korlátozását, amelyet azonban a koalíció jóváhagyott, arra hivatkozva, hogy az adócsalás visszaszorítása miatt van rá szükség.

November elsejétől a kormány készpénzfizetési korlátozásokat vezetett be a deficitcsökkentő intézkedéscsomag részeként. Ezek szerint a jogi személyek és természetes személyek közötti bevételek és kifizetések napi felső határa 5000 lej személyenként. Emellett a jogi személyek pénztárában lévő készpénzösszeg a nap végén nem haladhatja meg az 50.000 lejt. Két természetes személy között naponta legtöbb 10.000 lejes készpénzfizetés történhet.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek