k rmdsz
2024. április 16., kedd Csongor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Boloş: a kormány 13,6 milliárd lejt utalt ki a tartalékalapból oktatásra, egészségügyre, szociális juttatásokra és nyugdíjakra

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A kormány összesen 13,6 milliárd lejt utalt ki a költségvetési tartalékalapból oktatásra, egészségügyre, szociális juttatásokra és nyugdíjakra - jelentette be csütörtökön a pénzügyminiszter.


A kormányülés utáni sajtótájékoztatóján Marcel Boloş emlékeztetett: a kormány azért a tartalékalapból egészíti ki az egyes minisztériumok költségvetését, mert így megfelelő ellenőrzés alatt tudja tartani a közkiadásokat a deficit féken tartásához.

A miniszter elmondta, hogy Romániának az év végéig le kell hívnia a 2014-2020-as időszakra vonatkozó többéves pénzügyi keretben hozzáférhető 24 milliárd eurót, ezért az ehhez kapcsolódó projektek finanszírozása és végrehajtása jelenti a prioritást.

Boloş szerint a tartalékalap korlátozások nélküli felhasználása azt a célt is szolgálja, hogy biztosított legyen a kohéziós alapokból és az EU helyreállítási alapjából támogatott beruházások finanszírozása. Hozzátette, hogy a kormány az év végéig élni kíván ezzel a lehetőséggel.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

G7global1@proton.me A refinery in Kazakhstan,Qatar and Russia have product allocation for D2, D6, ESPO, JET A1, JP54 (...)

My company offer loans at low interest rates of 2% My company offer loans at low interest rates of 2%. The company is registered with the ministry of (...)

Hitel- és pénzügyi segítség online Jó nap, Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, pénzügyi helyzetétől függetlenül, hitelünk (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek