rmdsz header
2024. május 28., kedd Emil, Csanád napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ciucă a tanügyi sztrájkról: soha nem fogok olyasmit ígérni, amit nem lehet megvalósítani

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Nicolae Ciucă kormányfő csütörtökön a tanügyi sztrájkról kijelentette, hogy nem fog olyasmit ígérni, amit nem lehet megvalósítani, és a tanárok megértését kérte.


A Kolozsváron tartózkodó miniszterelnök az újságíróknak azt nyilatkozta: nyitott a tanügyi szakszervezetekkel való egyeztetésekre, és minden egyes esetben tisztességesen elmondta, mit tud ajánlani a kormány a jelenlegi helyzetben. Arra kérte a pedagógusokat, ne kényszerítsék a kormányt arra, hogy az elmúlt 30 évben elkövetett hibákat ismét elkövessék, mert a kabinet vállalta az országos helyreállítási tervben (PNRR) egy új bértörvény elfogadását.

Emlékeztetett, hogy siettetik a törvény elfogadását, a tervezete július 15-éig elkészül.

'Úgy gondolom, ebben az időszakban bebizonyítottuk, hogy mindent megtettünk, amit vállaltunk, mindent megtettünk, amit megígértünk, de most nem ígérgethetek, és soha nem is ígérek olyasmit, amit nem lehet megvalósítani, és soha nem teszek olyasmit, amit helytelennek tartok' - szögezte le Ciucă.

A miniszterelnök szerint Romániának jelentős gazdasági növekedése volt az utóbbi időben, és országnak továbbra is stabilitásra van szüksége mind gazdasági, mind szociális szempontból, hogy tovább fejlődhessen.

'Ha tanítóink és tanáraink nem értik meg, hogy ez a valóság, és még mindig szükségünk van stabilitásra, politikai stabilitásra, a társadalmi élet stabilitására, stabilitásra minden egyes ember, minden egyes város életében, hogy építkezni tudjunk, akkor én ennél többet nem tehetek' - summázta Nicolae Ciucă.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Pénzügyi segítség minden komoly embernek. Hello Hölgyem és Uram! Hitelt keres vagy tevékenységének növelésére, projekt (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek