Noileg
2024. július 13., szombat Jenő napja
árfolyam:
1 euro = 4.9737 RON
1 dollár = 353.2067 RON
100 forint = 0.0547 RON

Elkezdődött a szatmári Pannónia Szálló felújítása

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

A munkaterület szerdai átadásával elkezdődött a Szatmárnémeti régi főterén található egykori Pannónia Szálló felújítása — a századfordulós magyar szecessziós építészet egyik gyöngyszeme a tervek szerint 2025-ben nyílik meg újra.


A befektetővállalat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az évek óta üresen álló műemléképület két év múlva modern szállodaként nyitja meg kapuit az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts nemzetközi lánc Hotel Indigo márkája alatt, a Hotel & More Group magyar szállodamenedzsment-társaság üzemeltetésében.

Mint írták, a munkaterület szerdai átadásával elkezdődött a rekonstrukció, amelynek során a kivitelezők kiemelt figyelmet fordítanak az egykori szálloda műemlék jellegének védelmére, technikai korszerűsítésére, valamint a szakmai és fogyasztói igényeknek való megfeleltetésére.

"A rekonstrukció során az egykori Pannónia Szálló épületének minden értékét szeretnénk megőrizni. Így a kivitelezési munkálatok folyamán minden egyes épületrész az eredeti formájában fog megújulni, legyen szó akár a homlokzati elemekről, vagy az egyedi Zsolnay-tetőcserepekről" - idézte a közlemény Nándori Mártont, az ingatlant tulajdonló projekttársaság, a Dacia SRL ügyvezetőjét. Eredeti szépségében újul meg a korábban a város rendezvényközpontjaként funkcionáló bálterem is, biztosítva a rendezvényhelyszín-fókuszú üzemeléséhez és az üzleti fenntarthatósághoz szükséges feltételeket- tette hozzá az ügyvezető.

hirek/2023/szeptember/pan-3.jpg


Az épülettulajdonos Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány korábbi közlése szerint az ingatlan közel 30 millió eurós beruházással újul meg, és 62 szobával nyitja majd meg kapuit. Az eredeti funkcióhoz hasonlóan egy nagy méretű bálterem és több konferenciaterem, valamint helyi és nemzetközi specialitásokat kínáló étterem és wellness központ is lesz benne, s mint hangsúlyozzák, egyedülálló értékmentő fejlesztést hajtva végre. 
Mint arról korábban beszámoltunk, a Szatmárnémeti egyik jelképének számító épület hányattatott sorsában idén július elején történt érdemi fordulat.


A szatmárnémeti polgármesteri hivatal korábban arról biztosította az új tulajdonost: kész minden segítséget megadni, hogy a város egyik leghíresebb épülete visszanyerje régi pompáját. Jelenleg európai uniós forrásokból folyamatban van a város régi főterének a felújítása is, ahol az egykori Pannónia Szálló is áll. 

„Az elmúlt években Szatmárnémeti jelentős fejlődésen ment keresztült, így a városban élőknek különösen fájó volt a település építészeti örökségét meghatározó egykori Pannónia Szálló épületének leromlott állaga. Ezért különös öröm számunkra a rekonstrukciós célú beruházás elindulása, amelynek eredményeképpen egy olyan régi-új helyszínnel szélesedhet Szatmárnémeti idegenforgalmi attrakciónak köre, amely a város közösségi életének új központja lehet, és a helyi turizmus fejlődésének is újabb lendületet adhat” – fogalmazott Kereskényi Gábor polgármester.

(frissujsag.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

asda services 2023.09.26 15:43:43
ZI BUNA SI BINE AȚI VENIT LA ASDA FINANCE LTD
Ai nevoie de finanțare 100%? Pot să vă rezolv nevoile financiare cu o problemă a spatelui cu o rată a dobânzii de 3%. Indiferent de circumstanțele dvs., lucrător pe cont propriu, pensionar, aveți un rating de credit slab, vă putem ajuta. rambursare flexibilă, Contactați-ne la:
asdaservices24@gmail.com
Aplică acum pentru toate tipurile de împrumuturi și obține bani urgent!
* Înființarea unei francize
* Achiziție de afaceri
* Expansiunea afacerii
* Proiect de capital/infrastructură
* Achizitie imobiliara comerciala
* Executarea contractului
* Finanțarea comerțului etc.
Salutari,


Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly és megbízható hitelajánlat Komoly és megbízható hitelajánlat 24 órás nem banki hitel. Finanszírozásra van szüksége (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

adj fel hirdetést
noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek