rmdsz 1
2024. április 16., kedd Csongor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

FIGURÁS - a Udvarhely Néptáncműhely előadása Nagybányán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

2024. április 5-én, pénteken, 19:00 órai kezdettel a Figurás című előadását mutatja be az Udvarhely Néptáncműhely a nagybányai Városi Színházban. A belépés ingyenes, azonban meghívóhoz kötött, amit a nagybányai RMDSZ irodában válthat ki minden hétköznap reggel 9 óra és délután 16 óra között.


Az előadás főszereplője maga a tánc, az egyén és közösség táncos szertartásai. A koreográfia mellőz minden külső történetet, minden elbeszélhető cselekményt, a figyelem központjába a táncoló férfiakat és nőket helyezi. Az előadásban látható egyéni, páros és közösségi táncok sora, belső - elsősorban dinamikai, ritmikai, plasztikai – logikát követ, lírai-balladai hangoltságú, rapszodikusan változó virtuóz elemekkel. Az előadás az erdélyi néptáncok – és a hozzájuk kapcsolódó zenekari és vokális dallamok – világát idézi, de nem múltba révedően, hanem 21. századi módon, a hagyomány ismeretén és tiszteletén túl, annak mai - ha úgy tetszik, kortárs szemléletű – színpadra alkalmazásával.

Rendező-koreográfus: Orza Călin

Az esemény szervezője az RMDSZ Nagybányai szervezete.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

G7global1@proton.me A refinery in Kazakhstan,Qatar and Russia have product allocation for D2, D6, ESPO, JET A1, JP54 (...)

My company offer loans at low interest rates of 2% My company offer loans at low interest rates of 2%. The company is registered with the ministry of (...)

Hitel- és pénzügyi segítség online Jó nap, Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, pénzügyi helyzetétől függetlenül, hitelünk (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek