k rmdsz
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

FIGURÁS - a Udvarhely Néptáncműhely előadása Nagybányán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

2024. április 5-én, pénteken, 19:00 órai kezdettel a Figurás című előadását mutatja be az Udvarhely Néptáncműhely a nagybányai Városi Színházban. A belépés ingyenes, azonban meghívóhoz kötött, amit a nagybányai RMDSZ irodában válthat ki minden hétköznap reggel 9 óra és délután 16 óra között.


Az előadás főszereplője maga a tánc, az egyén és közösség táncos szertartásai. A koreográfia mellőz minden külső történetet, minden elbeszélhető cselekményt, a figyelem központjába a táncoló férfiakat és nőket helyezi. Az előadásban látható egyéni, páros és közösségi táncok sora, belső - elsősorban dinamikai, ritmikai, plasztikai – logikát követ, lírai-balladai hangoltságú, rapszodikusan változó virtuóz elemekkel. Az előadás az erdélyi néptáncok – és a hozzájuk kapcsolódó zenekari és vokális dallamok – világát idézi, de nem múltba révedően, hanem 21. századi módon, a hagyomány ismeretén és tiszteletén túl, annak mai - ha úgy tetszik, kortárs szemléletű – színpadra alkalmazásával.

Rendező-koreográfus: Orza Călin

Az esemény szervezője az RMDSZ Nagybányai szervezete.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek