rmdsz
2024. október 22., kedd Előd napja
árfolyam:
1 euro = 4.9722 RON
1 dollár = 0.0476 RON
100 forint = 1.2376 RON

Kánikulára figyelmeztetnek a meteorológusok, a szervezetet megterhelő hőséghullám fokozódni fog

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kánikulára és kellemetlen hőérzetre figyelmeztető újabb elsőfokú riasztásokat bocsátott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat Románia háromnegyed részére.


Az egyik riasztás a Bánságban, a Partiumban, Olténiában, Munténiában, Dobrudzsa nem tengerparti részében és Moldva déli felében érvényes a nap folyamán.

E szerint Argeş, Arad, Bákó, Bihar, Brăila, Buzău, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galac, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Temes, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui megyében és Bukarestben.

A nappali hőmérsékleti csúcsértékek elérik 35 és 37 Celsius-fokot, a hőmérséklet-páratartalom mutató eléri, helyenként pedig enyhén meghaladja a kritikus 80-as értéket.

Egy másik sárga jelzésű hőségriasztás kedden lesz érvényben a Partiumban, a Bánságban, Olténiában, Dobrudzsában, helyenként Moldvában és Máramarosban, illetve Erdély délnyugati részében. Ezekben a régiókban a nappali hőmérséklet eléri a 35–37 fokot, a déli vidékeken pedig a 38–39 fokot is. A hőmérséklet-páratartalom mutató meg fogja haladni a kritikus 80-as értéket.

Helyenként az éjszakai hőmérséklet nem csökken 20 fok alá. A riasztás Fehér, Argeş, Arad, Bákó, Bihar, Brăila, Buzău, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galac, Giurgiu, Hunyad, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Prahova, Szatmár, Tulcea, Temes, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui megyére és Bukarestre vonatkozik.

Az Agerpres által idézett meteorológusok figyelmeztetnek ugyanakkor, hogy a hőséghullám még fokozódni fog és fokozatosan kiterjed az ország teljes területére. 

Forrás: kronikaonline.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Gyors és kényelmes kölcsönök Kérjen kölcsönt 500 000 és 300 000 000 ft között, 1 és 30 év közötti idotartamra. Minden (...)

biztonságos gyorshitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. Jelentkezni 200 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet. A (...)

biztonságos gyorshitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. Jelentkezni 200 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet. A (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
ET
GaGa
Reklam
ET
rmdsz
banyavidek